Eurocommissaris Breton: “We moeten overschakelen op een oorlogseconomie”

De Europese Commissie komt volgende week met een plan om de wapenproductie op te voeren én te versnellen. “We mogen het risico op oorlog niet overdrijven, maar we moeten ons er wel op voorbereiden”, zei Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Volgens eurocommissaris Thierry Breton is er 100 miljard euro aan investeringen nodig.

 

Meer krantenkoppen in België

Onthulling kunstwerk ‘Warm Oostende’ in het Conservatorium aan Zee: “Hier heeft het werk een ideale thuis”

Op zaterdag 20 april werd in het Conservatorium aan Zee het kunstwerk ‘Warm Oostende’ onthuld. Het reusachtige schilderij werd door een twintigtal Oostendse jongeren gemaakt tijdens een workshop in mu-zee-um. Zij werkten hiervoor samen met Princes Delphine van Saksen-Cobourg.
The post Onthulling kunstwerk ‘Warm Oostende’ in het Conservatorium aan Zee: “Hier heeft het werk een ideale thuis” appeared first on

Lees meer »

De Bruyne krijgt straks met zekerheid een standbeeld van de sjeik, maar die bal van eeuwige roem liet hij liggen

De strafschophelden van Real Madrid heetten Andriy Lunin en Antonio Rüdiger. De mannen die de kogels incasseerden en de Koninklijke uiteindelijk in een bloedstollende reeks voorbij Manchester City loodsten. De uittredend winnaar droop met gebogen hoofd af. Onze man in Manchester zag hoe De Bruyne strijdend ten onder ging. Zijn ploeg boog voor zijn boeman.

Lees meer »

Gert Verhulst haalt na jaren wachten Niels Destadsbader binnen voor musical: “Kom nu pas te weten dat hij ook in ‘Spring’ meespeelde”

Gert Verhulst (56) breidt zijn Studio 100-imperium opnieuw uit. Met de bouw van een gloednieuw theater in het Nederlandse Barneveld kan er alweer een vinkje bij op zijn bucketlist. “As we speak zijn ze aan het bouwen. We zien het groots, want er zullen dubbel zoveel rijdende tribunes komen als bij ons”, vertelt hij fier.

Lees meer »

Voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over de bizarre goal van Club in Union: “De regel is eigenlijk niet duidelijk”

Een van de opvallendste fases van het voorbije weekend in de Champions’ Play-offs was ongetwijfeld openingsgoal van Club Brugge in Union. Vetlesen die een uittrap van Moris afblokte en de bal zo over de keeper in doel zag belanden. In VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ laat Frank Boeckx als gewezen keeper(trainer) van onder andere Anderlecht zijn licht schijnen over de bizarre maar cruciale

Lees meer »

Waarom New Yorkers hun voormalige stadsgenoot Trump haten

Woensdagnamiddag aan de Trump Tower op Fifth Avenue, New York. Het kruispunt is met dranghekken afgezet. Donald Trump heeft als presidentskandidaat grote privileges, zelfs al woont hij hier enkele maanden omdat hij de beschuldigde is in een strafproces. Toeristen krijgen een glimp te zien van Trump die thuiskomt. Maar tientallen New Yorkers jouwen luidkeels naar de stoet geblindeerde limousines.

Lees meer »

Waarom New Yorkers hun voormalige stadsgenoot Trump haten

Woensdagnamiddag aan de Trump Tower op Fifth Avenue, New York. Het kruispunt is met dranghekken afgezet. Donald Trump heeft als presidentskandidaat grote privileges, zelfs al woont hij hier enkele maanden omdat hij de beschuldigde is in een strafproces. Toeristen krijgen een glimp te zien van Trump die thuiskomt. Maar tientallen New Yorkers jouwen luidkeels naar de stoet geblindeerde limousines.

Lees meer »

Burgers, tenders, drumsticks, wings en loaded fries: Chicken Avenue opent fastfoodrestaurant in Oudenaardsesteenweg

Goed nieuws voor de vele studenten, bedrijven en buurtbewoners in de Oudenaardsesteenweg. Mouad Lhamyani (38) en Abdel Assine (27) openden maandag 22 april hun fastfoodkiprestaurant ‘Chicken Avenue’. “In de buurt zijn er weinig horecazaken waar je even kan zitten voor een snelle hap, daar brengen wij verandering in”, zegt Mouad.
The post Burgers, tenders, drumsticks, wings en loaded fries: Chicken

Lees meer »

“Je had mij nodig, maar de drugs nog meer”: de zes grootste onthullingen uit het nieuwe album van Taylor Swift

De intieme teksten uit het album ‘The Tortured Poets Department’, dat vrijdag op de wereld werd losgelaten, lijken wel recht uit het dagboek van Taylor Swift (34) te komen. Miljoenen Swifties namen de 31 gloednieuwe nummers grondig onder de loep én daar kwamen heel wat onthullingen uit. Van vlijmscherpe uithalen naar realityster Kim Kardashian (43) tot haar knipperlichtrelatie met Matty

Lees meer »

Verbouwingswerken gestart in Guldensporencollege Harelbeke

Deze week zijn de verbouwingswerken gestart aan het Guldensporencollege Harelbeke in de Marktstraat. Er komen volledig nieuwe uitgeruste en moderne vaklokalen. De werken zullen anderhalf à twee jaar duren.
The post Verbouwingswerken gestart in Guldensporencollege Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »