Drie werknemers zaten midden in de nacht urenlang vast in lift in Eiffeltoren: “Ik zag mijn leven voorbij flitsen”

Drie personen hebben onlangs midden in de nacht urenlang vastgezeten in een lift in de Eiffeltoren. Een technisch probleem was de oorzaak van de beangstigende momenten.

 

Meer krantenkoppen in België

235 Belgen wachten nog altijd op evacuatie uit Gaza

In de Gazastrook wachten nog steeds zo’n 235 Belgen en rechthebbende Palestijnen op een evacuatie naar België. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een gevaarlijke tocht naar het zuiden van Gaza en moeizame veiligheidsprocedures bemoeilijken een terugkeer naar België. Eerder konden 489 anderen het gebied wel succesvol verlaten.

Lees meer »

Antwerpse haven zet drones in om pakjes te vervoeren

Bedrijven in het Antwerpse havengebied kunnen voortaan pakjes laten vervoeren met drones. Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse drone-operator ADLC toestemming om commerciële vluchten uit te voeren tussen chemiebedrijf BASF aan de ­Scheldelaan en het bedrijf SGS aan het Hansadok. Vanaf nu kunnen ook andere bedrijven een beroep doen op drones om pakketjes te leveren aan bedrijven binnen de

Lees meer »

Celine en Delphine van Controlife zijn verhuisd

Celine Weydts en Delphine Bettens zijn met hun organisatie Controlife verhuisd van de Evangelieboomstraat naar de Waregemstraat. De doelstellingen blijven dezelfde: enerzijds mensen begeleiden die willen afvallen, kracht opbouwen en op gewicht blijven en anderzijds allerlei toffe avontuurlijke activiteiten en sportkampen op het getouw zetten voor jong en minder jong.
The post Celine en Delphine van Controlife zijn verhuisd appeared

Lees meer »

Passchendaele Museum viert 20-jarig bestaan

Op dinsdag 23 april bestaat het Passchendaele Museum 20 jaar. Daarom organiseert het museum een heus feestweek van 22 tot en met 28 april. Er staat heel wat op het programma: van een pop-up tentoonstelling en lezing tot een traktatie en speciale rondleidingen.
The post Passchendaele Museum viert 20-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Lefevere excuseert zich voor vrouwonvriendelijke uitspraken

Met een statement op de website van zijn WorldTour-ploeg Soudal Quick-Step heeft teammanager Patrick Lefevere zich geëxcuseerd voor enkele vrouwonvriendelijke uitspraken, waarvoor hij medio vorige maand door de Ethische Commissie van de Internationale Wielerunie UCI op de vingers werd getikt.
The post Patrick Lefevere excuseert zich voor vrouwonvriendelijke uitspraken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klimaatbonanza

20:21 Voor het eerst spreekt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zich dinsdag uit over klimaatbeleid. In drie zaken vragen burgers dat landen hun klimaatbeleid aanscherpen.

Lees meer »

Delegatie ouderen protesteert bij hoofdkwartier tegen “verschrikkelijke” uitspraken van CM-topman Luc Van Gorp: “De dood heeft geen duwtje nodig”

Een veertigtal mensen, onder wie verschillende 80-plussers, heeft vrijdag geprotesteerd voor het CM-hoofdkwartier in Brussel. Op initiatief van de christelijke beweging Sant’Egidio uitten ze hun verontwaardiging en bezorgdheid over recente uitspraken van CM-voorzitter Luc Van Gorp. “Duw ouderen niet naar de uitgang”, luidt het.

Lees meer »

“Hij is veel te vroeg van ons heengegaan”: ‘A Tribute to Tijl’ brengt zaterdag eerbetoon aan overleden hoofdinspecteur in Oostende

Op 2 juli 2022 nam de wereld afscheid van de 45-jarige Tijl Carrein, hoofdinspecteur bij politiezone Oostende en een gedreven gitarist in hart en nieren. Samen met zijn vriend Jimmy Capelle was hij medeoprichter van de metalband FixXxer. Hij was ook goed bevriend met de rockgroep Out Of Service. Beide bands organiseren op zaterdag 13 april een eerbetoon, ter nagedachtenis

Lees meer »