De EU wil 800.000 granaten kopen voor Oekraïne. Maar waar moeten die dan vandaan komen? En zal de levering op tijd komen om het tij aan het front te keren?

Om te voorkomen dat het Oekraïense front instort, wil Europa voor 1,5 miljard euro zo’n 800.000 granaten aankopen in Turkije en Zuid-Korea. Maar Turkije doet toch zaken met Rusland? Is die aankoop dan wel zo’n goed idee? Komt die levering nog wel op tijd om het Russische offensief nog te stuiten? En wat doet België? “Wij kùnnen niet veel doen: Oekraïne heeft nood aan luchtafweerraketten en die hebben wij niet”, zegt defensiespecialist Alexander Mattelaar (VUB). 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

Lees meer »

Milan Donie (19) start zaterdag in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften: “Mee zijn met de eerste groep”

Kortrijkzaan Milan Donie (19) neemt zaterdag deel van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. De eerstejaar van het Lotto Dstny Development Team reed dit seizoen al enkele rittenkoersen tussen de profs. “Ik wil mee zijn met de eerste groep.”
The post Milan Donie (19) start zaterdag in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften: “Mee zijn met de eerste groep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de meest grofgebekte Nederlander op tv mag blijven zeggen wat hij denkt

Ongenuanceerd. Niet empathisch. Ronduit racistisch. En ook: lomp, bot, stompzinnig, platvloers. Alweer ligt Johan Derksen onder vuur en sparen de Nederlanders geen woord om hun bekende presentator te omschrijven. De incidenten die hij ‘meetorst’ zijn intussen niet meer op één hand te tellen. Maar toch is Derksen nog altijd op tv en mag hij blijven zeggen én tonen wat hij

Lees meer »

‘Bedrijvendokter’ Guido Dumarey doet verrassend nieuw bod op Van Hool: toch nog meer jobs gered?

Busbouwer Van Hool is vandaag officieel failliet verklaard. Deze ochtend vroeg het bedrijf het faillissement aan. Het bedrijf uit Koningshooikt wordt overgenomen door de Nederlandse VDL Groep (autocars en bussen) en het Duitse Schmitz Cargobull (opleggers). 1.550 tot 1.850 van de 2.500 jobs verdwijnen, dat zijn er méér dan verwacht. Zakenman Guido Dumarey bracht in alle vroegte nog een bod

Lees meer »

Chef Seppe Nobels uit ‘Restaurant Misverstand’ zoekt naar balans: “Voor het eerst in mijn leven heb ik beslist om meer aan mezelf te denken”

Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n

Lees meer »

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA (14u). Belgen Witsel en Vermeeren starten op de bank tegen seizoensrevelatie Girona

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

Apple verdubbelt productie van iPhones in India

Apple heeft de productie van iPhones in India verdubbeld. Een op de zeven telefoons van het Amerikaanse techbedrijf wordt nu in India vervaardigd. Apple voert zijn productie in India snel op om minder afhankelijk te worden van China, wegens de toenemende geopolitieke spanningen.

Lees meer »

PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn: “Past in onze groeiplannen”

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo gaat zijn fabriek in Veurne moderniseren met de bouw van een volledig geautomatiseerd magazijn. Het nieuwe magazijn moet de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd, opslaan. “Deze oplossing zal ons helpen om de hoge productiesnelheid bij te houden en onze toekomstige groeiplannen te stimuleren.”
The post PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd

Lees meer »

VS zetten onder Biden recordaantal Chinese firma’s op zwarte lijst

De Verenigde Staten hebben onder president Joe Biden meer Chinese bedrijven en individuen op de zwarte lijst gezet dan de voorgaande Amerikaanse regeringen. Washington wil op die manier onder meer voorkomen dat China hoogwaardige technologieën in handen krijgt die ook voor militaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor de Chinese bedrijven op de zwarte lijst gelden strenge exportbeperkingen.

Lees meer »