De Croo “bereid om samen met EU sancties tegen Rwanda te bekijken”

De Congolese president Félix Tshisekedi heeft woensdag tijdens een ontmoeting met premier Alexander De Croo om Europese sancties tegen buurland Rwanda gevraagd. De Croo is bereid om die optie in EU-verband te bekijken, maar heeft ook verwachtingen voor Kinshasa zelf.

 

Meer krantenkoppen in België

Na 32 jaar ziet adoptiekind Nathalie haar echte familie terug: “Innige knuffels krijgen van mijn oma: dat voelde alsof ik de Lotto had gewonnen”

“Ik ben altijd blij geweest dat ik in België ben kunnen opgroeien. Maar diep in mij voelde ik een leegte.” Op haar tiende kwam Nathalie naar ons land als Haïtiaans adoptiekind. Inmiddels is ze 42. Vorige week zag ze in New York voor het eerst iemand van haar échte familie terug, 32 jaar later. Dit is het verhaal van een

Lees meer »

Ontsnapt paard maakt station onveilig: “Machinisten moesten trager rijden”

Treinreizigers van het Warwick Farm station in het Australische Sydney zijn vrijdag opgeschrikt door een opmerkelijke pendelaar. Plots kwam er een paard het perron op gewandeld. Het dier was ontsnapt en kwam nieuwsgierig kijken of hij geen reisje kon meepikken. Machinisten werd gevraagd om trager te rijden, maar er gebeurden uiteindelijk geen ongelukken. Het paard werd veilig en wel terug

Lees meer »

Bij Merkem FWDM A ontbreekt het wat aan geluk

Merkem FWDM A verloor vorig weekend met 2-1 van Club Brugge B en staat op vier speeldagen voor het einde van de competitie op de elfde plaats. Vrijdagavond komt AA Gent B op bezoek.
The post Bij Merkem FWDM A ontbreekt het wat aan geluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Yentl en Yinthe keren met Eendracht Wervik terug naar KVK Westhoek: “Voor de titelstrijd kunnen we nog beslissend zijn”

De derby komende zondag tussen leider KVK Westhoek en Eendracht Wervik is op drie speeldagen van het einde voor de thuisploeg van enorm groot belang. Een overwinning brengt hen een stap dichter bij de titel. De bezoekers komen ontspannen aan de aftrap. Het is voor hen om de premie en de eer te doen. Voor de broers Yentl (20) en

Lees meer »

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht ‘De Tijd’ vandaag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Lees meer »