‘Crimineel op rust’ riskeert jaar cel voor bizarre inbraken: “Hij bedelde om een banaan”

Een 51-jarige man uit Hooglede riskeert een jaar cel voor twee bizarre inbraken. Hij drong onder meer binnen bij een vrouw die in een rolstoel zat. Die bleef echter ijzig kalm kon de man overtuigen om terug weg te gaan door hem een banaan te geven. “Hij had gewoon honger”, volgens zijn advocaat.

Op 13 november vorig jaar werden de bewoners van een huis in Hooglede opgeschrikt door lawaai. Hun achterraam werd geforceerd door P.R. die zich daarbij ook bezeerd moet hebben. “Er was een bloedspoor bij het raam en een grote wanorde in de woonkamer”, beschreef de procureur. “Uiteindelijk stal hij enkel wat munten.”

De slachtoffers waren erg onder de indruk van de inbraak. “We slapen niet meer zoals vroeger en nemen medicatie”, klonk het. “En dan staat op zijn Facebook ook nog eens de tekst ‘ex-crimineel nu op rust’, het is alsof hij ermee lacht.”

De man herinnerde zich achteraf niet veel meer van de feiten, hij was onder invloed van de beruchte zombiedrug flakka.

Op 21 januari van dit jaar drong P.R. nog een tweede woning binnen, in Roeselare deze keer. Het slachtoffer, een vrouw in een rolstoel, betrapte de man op heterdaad maar was duidelijk niet bang. P.R. nam de handtas van het slachtoffer af en sloeg haar gsm uit haar handen toen ze de politie wou verwittigen. De man gaf haar handtas echter snel terug en zei dat hij honger had. De vrouw bood hem een banaan aan, die nam hij aan en nam vervolgens de benen.

“Mijn cliënt snapt dat hij zeer bedreigend overkwam maar had geen slechte bedoelingen”, zei de advocaat van R. “Hij had gewoon honger en bedelde om eten.”

Vonnis op 27 maart. (JF)

The post ‘Crimineel op rust’ riskeert jaar cel voor bizarre inbraken: “Hij bedelde om een banaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee kinderen buiten levensgevaar na tragisch ongeval met Antwerps gezin in Namen

“Alles lijkt erop dat de vader van het gezin de snelheid van het landbouwvoertuig verkeerd ingeschat heeft.” Dat zegt Valérie Lecompte, de burgemeester van Somme-Leuze, nadat een dodelijk ongeval in haar gemeente zaterdag twee levens eiste. Een vader uit het Antwerpse overleefde de klap niet, net als zijn zoon. Maar de twee andere kinderen in de auto zijn intussen wel

Lees meer »

Van “bedankt Joe” door Obama tot de “slechtste president ooit” volgens Trump: zo reageert politiek Amerika op terugtrekken Biden

Nu Joe Biden zich heeft teruggetrokken uit de race om het Amerikaanse presidentschap, komen er vanuit zijn partij massaal veel lofbetuigingen, van Kamala Harris over Barack Obama tot de Clintons. Ook steeds meer Democraten spreken hun steun uit voor Kamala Harris, die door Biden naar voren wordt geschoven als zijn mogelijke opvolger. Vanuit Republikeinse hoek weerklinkt dan weer felle kritiek.

Lees meer »