Ageas-belegger moet nog even wachten op inkoopprogramma

10:26 Dankzij de aanhoudende vraag in China en een ommekeer in het VK heeft Ageas-topman Hans De Cuyper er alle vertrouwen in dat de verzekeraar dit jaar de winst over 2023 overtreft. Wie hoopte dat Ageas e… 

Meer krantenkoppen in België

Slovaakse premier Robert Fico (59) weer “bij bewustzijn” na urenlange operatie, dader moordaanslag “is het niet eens met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is woensdagmiddag neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels urenlang geopereerd, niet langer in levensgevaar en opnieuw bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in

Lees meer »

“Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers van 2024

Na enkele moeilijke maanden heeft Gerben Kuypers opnieuw het goede ritme te pakken. De voorbije weken betwistte de profrenner uit Schore zijn eerste wedstrijden voor WorldTour-team Intermarché-Wanty. “Ik kijk uit naar de Rondes van Noorwegen en België.”
The post “Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers

Lees meer »

Patrick Moenaert, ereburgemeester van Brugge, overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

Directeur SMAK in Gent onder vuur na klachten over toxisch leiderschap

In Gent ligt Philippe Van Cauteren, de directeur van het museum SMAK onder vuur, na klachten over toxisch leiderschap. Uit een extern onderzoek bij alle werknemers blijkt dat er onder andere problemen zijn met de werkdruk, de werkomstandigheden en de werksfeer. Volgende week wordt het rapport aan de raad van bestuur voorgelegd. Van Cauteren blijft voorlopig wel op post als

Lees meer »

Vriendin van koningin Camilla: “Het is William die zijn vader tegenhoudt zich te verzoenen met prins Harry”

Prins Harry (39) reisde vorige week naar het Verenigd Koninkrijk om het 10-jarig jubileum van de Invictus Games te vieren. Maar de prins is er niet in geslaagd om zijn vader, koning Charles (75), te ontmoeten. Hoewel Harry aangaf dat hij zijn vader niet kon zien vanwege zijn “drukke schema”, beweert een vriendin van koningin Camilla (76) dat prins William

Lees meer »

Pastorie Ruiselede wordt privé-woning

Tijdens de jongste gemeenteraad van 16 mei besliste het gemeentebestuur van Ruiselede, om de pastorie in de Aalterstraat 2 toe te wijzen aan het echtpaar Van Staen-Hanssens uit Gent. Dat was nodig, omdat het ontvangen bod lager was dan de schattingsprijs. Uiteindelijk werd de pastorie uit 1907 verkocht voor € 501.000. Naar verluidt zal de pastorie een privé-woning worden.

Lees meer »

ANALYSE. “Communication: zero points.” Hoe de EBU het Songfestival gijzelde met communicatiefouten

Geen woord over Joost Klein, fake applaus tijdens de Israëlische act, de grote baas die zelf punten gaat voorlezen,… “Een poppenkastshow”, noemde de Nederlandse tv-recensente Angela de Jong het. En ook het hart van Bruno Beeckman, jarenlang producer bij de EBU, bloedt. “Het Songfestival werd gegijzeld door communicatiefouten”, zegt hij aan HLN. Wie zal hiervoor moeten opdraaien? En wat zijn

Lees meer »