Westerse troepen in Oekraïne? Hoe moeten we de uitspraak van Franse president Macron interpreteren?

Westerse troepen naar Oekraïne sturen is iets wat niet mag worden uitgesloten: het was een opmerkelijke uitspraak die de Franse president Emmanuel Macron gisteravond deed na afloop van een Europese top over steun aan Oekraïne. Hoe moeten we zijn woorden interpreteren? 

Meer krantenkoppen in België

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Amerikaanse neuroloog behandelt patiënten met nieuw alzheimermedicijn: Europa wacht op groen licht

Een revolutionair alzheimermedicijn, lecanemab, biedt hoop maar roept ook vragen op. In de VS wordt het al toegediend, straks misschien ook in Europa. Wie komt er al dan niet in aanmerking? Hoe ziet de behandeling eruit? En wat zijn de bijwerkingen? De Amerikaanse neuroloog Gil Rabinovici dient het medicijn al toe: “De bijwerkingen klinken eng, maar zijn zelden ernstig.”

Lees meer »