Lokale taskforces moeten Brussels drugsgeweld indijken

19:21 De politie gaat de Brusselse hotspots voor drugshandel en -gebruik in kaart brengen. Lokale taskforces moeten vervolgens de problemen aanpakken. 

Meer krantenkoppen in België

Rumi Carter overtreft grote zus Blue Ivy en verbreekt hitrecord

Na Blue Ivy (6) treedt nu ook de jongste dochter van Beyoncé en Jay-Z in de voetsporen van haar ouders. Rumi Carter (6) gaat deze week de recordboeken in de Verenigde Staten in. Dankzij haar bijdrage aan het nummer ‘Protector’ van haar moeder staat ze sinds deze week vermeld als de jongste vrouw met een hitnotering in de Billboard Hot

Lees meer »

CHECK – Ja, er wordt minder dan 750.000 hectare landbouwgrond benut, maar dat ligt niet enkel aan natuurbescherming

In Vlaanderen wordt 750.000 hectare grond voorzien voor landbouw, maar in realiteit ligt het aantal hectaren dat effectief gebruikt wordt als landbouwgrond een pak lager. Dat zei Lode Ceyssens, de voorzitter van de Boerenbond, eerder op Radio 1. Hij wijt dat verschil aan opkoop van gronden voor natuurgebied. Er wordt inderdaad minder landbouwgrond benut dan er voorzien is, maar natuurbescherming

Lees meer »

Uitzonderlijk jobstudenten aan de slag in werkplaats gevangenissen van Merksplas en Wortel door staking cipiers 

In de gevangenissen van Merksplas en Wortel werken er deze paasvakantie uitzonderlijk jobstudenten. In de gevangenis is een bedrijf gevestigd dat houten palletten en kisten maakt, maar door de staking van de cipiers kunnen de gedetineerden dat werk niet meer zelf doen. Om de productie draaiende te houden, schakelt het bedrijf dus jobstudenten en tijdelijke arbeiders in.

Lees meer »

Steve Ryckier komt met zilveren jubileumshow één keer naar zijn geboortestad Brugge: “Het begon met één sketch van mijn voorbeeld Willy Lustenhouwer”

Steve Ryckier zag het levenslicht in Brugge, groeide op in Sint-Andries, volgde school in Brugge. In 2019 verliet hij Brugge. Nu woont hij in het zonnige Spanje. De band met Brugge zal echter nooit verdwijnen. Steve heeft hier nog vrienden wonen. Het is logisch dat hij voor zijn éénmalige zilveren jubileumshow een locatie koos in Brugge. Hij vond die in

Lees meer »

Twintigtal kinderen wordt ziek op badmintonkamp

Een twintigtal kinderen van Blauwput Omnisport uit Kessel-Lo tussen zeven en twaalf jaar oud zijn ziek geworden op een badmintonkamp in Tongerlo. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) onderzoekt wat er mogelijk is misgelopen.

Lees meer »

LIVEBLOG KRC GENK-CERCLE (za, 20u45). Muslic geniet van de rol van zijn team als ‘dark horse’: “Ook tegen Genk kunnen we verrassen”

Haalde Cercle Brugge in de reguliere competitie slechts drie punten in de tien wedstrijden tegen de andere deelnemers aan de Champions’ Play-Offs, dan doet de Vereniging na amper twee speeldagen al beter met 4 op 6. Alleen Racing Genk pakte 6 op 6. Zaterdag trekt Cercle naar Genk. Coach Miron Muslic maakte zich tijdens zijn persbabbel vooraf sterk dat groen-zwart

Lees meer »