LIVEBLOG SAMYN. Desal en Dupont sluiten aan bij kopgroep, De Lie op zijn gemak in peloton

Na de Vlaamse openingsklassieker afgelopen weekend staat vandaag de Waalse GP Le Samyn, op het programma. Tevens ook de eerste wedstrijd van de Lotto Cycling Cup. Na zijn sterke passage in de Omloop is Arnaud De Lie (21) de topfavoriet. Boekt hij zijn eerste zege van het seizoen? Volg het op de voet via onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Op bezoek bij Nora Chadili, de sterke vrouw naast Francis Amuzu: “Na zijn operatie had ik eigenlijk twee baby’s waar ik voor moest zorgen”

“Als Francis niet lacht, dan weet ik dat er iets scheelt.” Het was een jaar van intens geluk en diepe ontgoocheling voor Anderlecht-speler Francis Amuzu (24). Van tien dagen bedlegerig in zijn appartement tot de geboorte van zijn dochter. Eén constante: echtgenote Nora Chadili (25) aan zijn zijde. Gesprek met een selfmade woman die haar eigen schoonheidsinstituut uitbouwt. “Ik was

Lees meer »

Na voorwardelijke celstraf voor ‘Temptation’-Megan: ex-verloofde Dennis Roos kent zijn straf in zaak over openlijke geweldpleging

Niet alleen ‘Temptation Island’-ster Megan Desaever (24) moet boeten voor een illegale ‘uitschuiver’. Ook haar ex-verloofde Dennis Roos – bekend van ‘Ex on the beach’ – had het vandaag vlaggen in de rechtbank. De Nederlandse realityster is schuldig bevonden aan openlijke geweldpleging en krijgt daarvoor een werkstraf van 150 uur en een boete van 750 euro. Dat meldt het Nederlandse

Lees meer »

WHO bezorgd over overdracht van vogelgriep van dier op mens

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag haar “grote bezorgdheid” geuit over de toenemende overdracht van het vogelgriepvirus naar nieuwe diersoorten, waaronder de mens. “Dat blijft een enorme zorg”, zei Jeremy Farrar, wetenschapper bij het VN-gezondheidsagentschap, tijdens een persbriefing in Genève.

Lees meer »

Begrotingstekort loopt fors op tot 4,4 procent

Het tekort van de Belgische overheden is vorig jaar fors gestegen tot 4,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In 2023 ging het om 3,6 procent, dat blijkt vrijdag uit nieuwe cijfers van de Nationale Bank (NBB) en het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Door de toename steeg de schuldgraad van de overheden, na twee dalingen, tot 105,2 procent.

Lees meer »

Belgian Darts Tour strijkt neer in Biljart- en Dartscenter De Mambo: “Opstap naar hoger niveau”

Zaterdag start de ADC Winmau Belgian Darts Tour. In Biljart- en Dartscenter De Mambo in Kortrijk zien we meteen een sterk deelnemersveld aan het werk. Met Axel Buyle (21) en Emilie D’Hondt (22) zijn er twee jonge talentvolle darters uit de streek die hopen op een mooie notering in het lokale toptoernooi. Ook De Mambo-zaakvoerder Thomas Morisse (37) en Belgisch

Lees meer »

Zo klinkt ‘Before the party is over’ live: Mustii geeft voorproefje voor Songfestival-optreden in ‘The Voice Belgique’

Mustii (33) is zich volop aan het voorbereiden om het publiek van het Eurovisie Songfestival in te pakken en als extra repetitie probeerde hij dat dinsdagavond al een keer ‘The Voice Belgique’. Daar gaf hij al een voorproefje van zijn optreden met ‘Before The Party’s Over’, met behoorlijk succes. Online kan onze inzending alvast rekenen op heel wat positieve reacties.

Lees meer »

“Kies zekerheid” moet kiezer overtuigen van CD&V

‘Kies zekerheid’. Dat wordt de slogan waarmee de CD&V op 9 juni naar de kiezer trekt. Dat heeft partijvoorzitter Sammy Mahdi zondag officieel bekendgemaakt op het verkiezingscongres van de partij in Mechelen. CD&V wil zich als ‘het enige geloofwaardige alternatief voor Vlaams Belang’ in de markt zetten.

Lees meer »

VS stellen opnieuw sancties in tegen Venezolaanse oliesector

De Verenigde Staten hebben besloten een aantal sancties tegen de oliesector van Venezuela weer in te stellen, omdat de president van dat land, Nicolás Maduro, nog steeds de oppositie met harde hand zou onderdrukken. Een half jaar geleden versoepelde Washington het sanctiebeleid tegen de autoritair regerende ‘revolutionaire socialist’ Maduro, die aankondigde vrije presidentsverkiezingen te zullen houden dit jaar.

Lees meer »