LIVEBLOG LUTON-MAN CITY. De Bruyne na vier minuten al met een assist! Haaland werkt binnen

Na hun nipte zege in de vorige ronde tegen Tottenham neemt Manchester City het in de FA Cup op tegen Luton. Krijgen Kevin De Bruyne en Jérémy Doku speelminuten, of worden ze gespaard voor de derby van komend weekend? Volg het hieronder in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Vierhonderdvijftig scoutsgroepsleiders leggen toekomstige focusthema’s vast

Vierhonderdvijftig groepsleiders van Scouts en Gidsen Vlaanderen hebben zaterdag op een vierjaarlijks congres in Vilvoorde de focusthema’s voor de toekomst vastgelegd. “Engagement” kwam naar voren als belangrijkste waarde, en “tijd krijgen om jong te zijn” is het thema waar de scouts en gidsen de komende jaren het meest mee aan de slag willen gaan.

Lees meer »

Minstens 172 doden door zelfdodingmiddel X sinds 2015 in Nederland

Minstens 172 mensen zijn sinds 2015 in Nederland overleden na gebruik van het zelfdodingsmiddel ‘X’. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting 113 Zelfmoordpreventie en GGD Amsterdam, waarover de krant ‘NRC’ woensdagavond berichtte. De twee organisaties onderzochten vorig jaar, naar eigen zeggen voor het eerst, hoeveel mensen in Nederland stierven door het gebruik van het poeder.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Doden bij nieuwe Israëlische luchtaanval op Rafah in zuiden Gaza – Veiligheidsraad stemt vandaag over VN-lidmaatschap Palestijnen

Een nog onbekend aantal mensen is omgekomen bij een Israëlische luchtaanval op Rafah, de meest zuidelijke stad in Gaza. Dat meldt ‘Al Jazeera’. Volgens het Palestijnse persbureau Wafa is er sprake van zeven doden. De VN-Veiligheidsraad stemt vandaag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat meldt persbureau AFP op basis van

Lees meer »

Na “stoute Mohamedjes”-uitspraak: wie is Vlaams Belang-lijsttrekster Britt Huybrechts (24)? En klopt het wel wat ze zegt?

De 24-jarige Britt Huybrechts, Kamerlijsttrekker voor Vlaams Belang in Vlaams-Brabant, zorgt voor ophef met uitspraken over “stoute Mohamedjes” en onze ontwikkelingssamenwerking. Partijvoorzitter Tom Van Grieken steunt haar volop: “Goed zo, Britt, blijven doen”, reageert hij op sociale media. Maar wie is Huybrechts? Wat heeft ze precies gezegd en zijn haar beweringen wel juist?

Lees meer »

Schoolboekleverancier Iddink slachtoffer van cyberaanval, niet duidelijk of gegevens van Vlaamse klanten zijn gestolen

Iddink, een Nederlandse organisatie die boeken en onlinelesmateriaal levert aan middelbare scholen en leerlingen, is getroffen door een cyberaanval. De hackers hebben naar alle waarschijnlijkheid persoonlijke data als adressen, rekeningnummers en telefoonnummers van leerlingen en ouders gestolen. In Vlaanderen zouden 120.000 leerlingen lesmateriaal van het bedrijf gebruiken. Het is onduidelijk hoeveel daarvan slachtoffer zijn. Wie mogelijk slachtoffer is, kijkt best

Lees meer »

Blind Getrouwd-deelnemers geven de aftrap van de 14-daagse pleisterverkoop van Rode Kruis Vlaanderen

Na hun opvallende verschijning in de voorbije twee jaar in het VTM-programma Blind Getrouwd maken Jolien De Neve, Brecht Heldenbergh en Joren Dumont zich klaar om de allereerste Rode Kruispleister aan te kopen. Het officiële startschot van de populaire stickercampagne.
The post Blind Getrouwd-deelnemers geven de aftrap van de 14-daagse pleisterverkoop van Rode Kruis Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Raketten vanuit Irak afgevuurd op Amerikaanse basis in Syrië – Drie Palestijnen gedood op Westelijke Jordaanoever

Zondagavond zijn vanuit het noorden van Irak raketten afgevuurd op een basis van de door de Verenigde Staten geleide anti-jihadistische coalitie in Syrië. Dat melden de Iraakse veiligheidstroepen. En op de Westelijke Jordaanoever zijn eerder op de dag bij twee verschillende incidenten twee Palestijnse jongeren en een vrouw gedood door kogels die door Israëlische soldaten werden afgevuurd. Volgens het Israëlische

Lees meer »

Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die vorig jaar opgepakt werd na het uiten van bedreigingen aan een ex-werknemer op Facebook, moet zich in september voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de rechtbank woensdag beslist.
The post Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer appeared first on KW.be.

Lees meer »