“Islamisten hebben overgenomen”: hoe Britse Conservatieven verdeeldheid zaaien naar Amerikaans model in het Verenigd Koninkrijk

“De islamisten hebben overgenomen.” Het is geen uitspraak van extreemrechtse activisten, maar van prominente Britse Tories die het land op zijn grondvesten doen daveren. De inspiratie zoeken ze over de Atlantische Oceaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostende is de eerste stad waar je samen met je huisdier begraven kan worden

Oostende wordt de eerste stad waar huisdieren samen met hun baasje begraven kunnen worden. De Vlaamse regelgeving zal dit toelaten vanaf deze zomer, Oostende paste ondertussen al het stedelijk reglement aan. Ook de as van je overleden huisdier uitstrooien op de dierenstrooiweide in het Maria-Hendrikapark blijft mogelijk.
The post Oostende is de eerste stad waar je samen met je huisdier

Lees meer »

Hotel Métropole in Brussel krijgt facelift: heropening eind 2025

Urban.brussels heeft de bouwvergunning toegekend voor de volledige restauratie van Hotel Métropole op het De Brouckèreplein in Brussel. Bedoeling is het iconische Brusselse gebouw in zijn oude glorie te herstellen. Ook krijgt het hotel een uitgebreide spa met sauna en zwembad en een fitnessruimte. De heropening wordt voorzien tegen eind 2025.

Lees meer »

Erfgoeddag ‘thuis’ in Ravenhof

Al zowat 20 jaar komt de culturele erfgoedsector tijdens de Erfgoeddag prominent in beeld op de eerste zondag na de paasvakantie. Dit jaar staat het thema ‘Thuis’ voorop. In Torhout kun je op zondag 21 april van 10 tot 16 uur in het Kasteel Ravenhof terecht. Met bijzondere aandacht voor de kinderen.
The post Erfgoeddag ‘thuis’ in Ravenhof appeared first

Lees meer »

Bedrogen Celine Van Ouytsel geeft ex-vriend tweede kans: “Ik wil het niet meer hebben over wat vroeger gebeurd is”

“We zijn opnieuw naar elkaar toe gegroeid.” Celine Van Ouytsel (27) is terug samen met haar ex-vriend Andreas Bonne. De voormalige Miss België brak in oktober 2022 met Andreas nadat bleek dat hij haar verschillende keren bedrogen had. In een interview met ‘Humo’ bevestigt Celine nu dat ze weer samen is met haar ex. “Maar ik wil het niet meer

Lees meer »

LIVEBLOG UNION-CLUB BRUGGE. Springt Union opnieuw naar de leidersplaats?

Union verloor vorig weekend de Brusselse derby tegen tien Anderlecht-spelers en is zo zijn leidersplek kwijt. Kunnen ze tegen ploeg-in-vorm Club Brugge wél winnen en zo terug een gooi doen naar die leidersplaats? Blessin wijzigt op drie plekken. Bij blauw-zwart verdwijnt Jutglá weer naar de bank. Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog.

Lees meer »

LIVEBLOG F1. Verstappen snelt naar winst in sprintrace in China

De Formule 1 blijft nog wat langer in Azië, want dit weekend staat de GP van China op de planning. Het wordt hoe dan ook interessant, want het is al vijf jaar geleden dat de F1 in Shanghai halt hield. Max Verstappen voorspelt “chaos” in de eerste sprintrace van dit seizoen. De enige vrije training bevestigt alvast de spanning. Volg

Lees meer »

Het dilemma van Zelensky: verdedigt hij Kiev of het front? Experts leggen uit

Het tekort aan luchtafweer is in Oekraïne nu zó groot dat president Zelensky moet kiezen: verdedigt hij hoofdstad Kiev of het front? Wat is het volgende dominosteentje dat daar dreigt te vallen? Hoe lang houdt Oekraïne deze spreidstand nog vol? We vroegen het aan oorlogsreporter Arnaud De Decker – net terug uit Oekraïne – en aan oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

TTC Drive Oostende bouwt voort aan de toekomst: “We trekken jongeren aan”

TTC Drive organiseert komende zomer heel wat tafeltennisactiviteiten. Nu is het nog uitkijken hoe het slot van de competitie verloopt. “Het is belangrijk dat we in alle provinciale reeksen vertegenwoordigd zijn. We kunnen iedereen een plaats geven, zonder de laag geklasseerde spelers te verwaarlozen”, klinkt het.
The post TTC Drive Oostende bouwt voort aan de toekomst: “We trekken jongeren aan”

Lees meer »

KIJK. ‘Special Forces’ krijgen bij start al loodzware opdracht, één van hen moet al meteen gered worden uit zee

De adrenaline giert door de aderen van elf bekende Vlamingen in ‘Special Forces’. De rekruten gaan meteen stevig uit hun comfortzone tijdens een eerste loodzware proef: zwemmen naar de kust. Dagelijkse kost voor de elitesoldaten, maar een grensverleggende uitdaging voor de BV’s. Meteen wordt duidelijk dat velen vanaf minuut één erg diep moeten gaan…

Lees meer »

Jennifer Felix opent schoonheidssalon in Kemmel

Jennifer Felix heeft in Kemmel haar schoonheidssalon JL Beauty geopend. Jennifer was in 2021 nog kandidate om Miss België te worden. Ze werd uiteindelijk verkozen tot Miss Publiek en tweede eredame van West-Vlaanderen.
The post Jennifer Felix opent schoonheidssalon in Kemmel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderhalf jaar na opening is babyspeciaalzaak Castard failliet: “Toen ons eerste zoontje was geboren, hadden we zelfs geen kinderbadje”

‘Wegens medische reden is de winkel tot nader bericht gesloten. Excuses en dank voor het begrip.’ Die boodschap hangt aan de deur van babyspeciaalzaak Castard in de Woumenweg in Diksmuide. Navraag leert echter dat de vennootschap failliet is en dat het pand binnenkort ontruimd zal worden. Tientallen jonge ouders hadden er nog een geboortelijst liggen zoals Kelly (31) uit Koksijde.

Lees meer »