Explosie op ’t Zuid in Antwerpen: verdachten kunnen ontkomen na achtervolging

In de Edward Pecherstraat in Antwerpen, in de buurt van de Waterpoort op ’t Zuid, is dinsdagavond rond 22.30 uur uur een explosief tot ontploffing gebracht aan een woning. Enkele agenten in de buurt konden twee verdachten achtervolgen richting kaaien, maar de vermoedelijke daders konden ontkomen. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zoon van prins Laurent blijkt even grote racefanaat als zijn vader: prins Aymeric racet op circuit in Frankrijk

Prins Aymeric (18) heeft een voorliefde voor snelle wagens. Dat blijkt uit zijn Instagram waar hij regelmatig foto’s plaatst van auto’s van topmerken zoals Bentley, Mercedes en Rimac. En nu deelt hij videobeelden vanop het circuit Paul Ricard in Frankrijk. De liefde voor wagens komt van zijn papa, prins Laurent. Die laatste scheurde in het verleden graag rond met snelle

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

Speciale box moet angst bij kinderen wegnemen om patiënt te bezoeken op intensieve zorg in Antwerpse ziekenhuizen

Het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heeft een box samengesteld om angst en onzekerheid bij jonge kinderen weg te nemen bij een bezoek aan de afdeling intensieve zorg. Voor veel kinderen is die afdeling een confronterende omgeving door de toestellen, geluiden en geuren. In de doos zitten onder andere foto- en leesboekjes en materiaal vanop een Intensieve Zorg-kamer.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “De oprijlaan alleen al is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze Manoir de Lébioles. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »