Eurovisiesongfestival tikt Duitse deelnemer op de vingers en vraagt om scheldwoord uit nummer te schrappen

De zanger Isaak (28) zal Duitsland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Maar de organisatoren van het evenement hebben hem nu al gewaarschuwd: hij moet namelijk eerst een woord uit zijn nummer ‘Always On The Run’ schrappen voordat hij in Zweden mag optreden. 

Meer krantenkoppen in België

HERBEKIJK. Geen 14e overwinning op rij voor Lyra-Lierse, dat blijft steken op gelijkspel bij RC Hades

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt een topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond bleef Lyra-Lierse steken op een 2-2-gelijkspel op het veld van RC Hades en ziet zo een einde komen aan zijn reeks van 13 overwinningen op een rij. Herbekijk hieronder de

Lees meer »

Precies, verwoestend en goedkoop: dit zijn de glijbommen waarmee Poetin Charkiv onleefbaar wil maken

Poetin is erop gebrand Charkiv onleefbaar te maken. En dat doet hij met een bijzonder smerig wapen: glijbommen. De gevleugelde bommen van 1.500 kilogram zaaien dood en verderf in de op één na grootste stad van Oekraïne. Waarom moet net Charkiv eraan geloven? Hoe werkt zo’n bom precies? En hoe kan Oekraïne zich ertegen verdedigen? “Eén glijbom kan hele gebouwen

Lees meer »

Zuhal Demir wil fiscale aftrekbaarheid kinderopvang van 45 tot 100 procent verhogen

Vlaams minister en Limburgs lijsttrekker Zuhal Demir (N-VA) pleit voor de verhoging van de fiscale aftrekbaarheid van kinderopvang voor werkenden van de huidige 45 naar 100 procent. Dat voorstel lanceerde ze in VTM Nieuws zondagmiddag in een debat met Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. “Werkende ouders moeten we een stevigere duw in de rug geven in plaats van ze als citroenen uit

Lees meer »

Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen”

Zondag 14 april vindt de derde West-Vlaamse Belevingsmarkt, samen met Family Fair plaats. “Lokaal produceren, proeven en beleven staan de hele dag centraal in en rond cc Ipso Facto, op het marktplein”, legt burgemeester Romina Vanhooren uit.
The post Derde West-Vlaamse Belevingsmarkt en Family Fair: “Inzetten op korte keten en mensen samenbrengen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Aanzienlijke vooruitgang geboekt in gesprekken over staakt-het-vuren”

De onderhandelingen over een wapenstilstand in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars boeken “aanzienlijke vooruitgang”. Dat meldt de Egyptische staatszender ‘Al-Qahera News’, op basis van een hooggeplaatste Egyptische bron. Desondanks is het einde van het conflict in de Gazastrook nog lang niet in zicht. Dat heeft de stafchef van het Israëlische leger zondag gezegd nadat het Israëlische leger bijna

Lees meer »

Van Ardense naar Vlaamse coureur: carrièrewending lijkt definitief voor Tim Wellens – “Misschien mijn beste voorjaar ooit”, Teuns “op waarde geklopt”

Het voorjaar van Tim Wellens (32) zit erop. Hij sluit af met een goed gevoel – derde in Overijse, na opnieuw een attractieve koers – en een nieuwe richting voor zijn carrière. De reconversie van Waalse naar Vlaamse coureur lijkt definitief. Voor Dylan Teuns moet het seizoen nog goed en wel beginnen. “Ik trek met ambitie naar de Amstel, Waalse

Lees meer »

Akkoord over oprichting overgangsraad in Haïti

De politieke leiders in Haïti hebben overeenstemming bereikt over de vorming van een presidentiële overgangsraad voor 22 maanden die moet zorgen voor het herstel van de orde. Het Caribische land wordt geteisterd door politieke instabiliteit en bendegeweld.

Lees meer »