“Bedankt om me een zege te ontfutselen”: De Lie komt met schrik vrij na rare val en wijst naar wagen van jury

Ai, Arnaud De Lie toch. Rare val maakte de topfavoriet in volle finale van Le Samyn. Eigen schuld, dikke bult? De Lie en Lotto Dstny zagen het anders. “Waarom ging de wagen van de wedstrijdjury zo plots in de remmen? Hij hinderde me in de bocht.” De averij bleef gelukkig beperkt. 

Meer krantenkoppen in België

Straffe beelden aan Beverentunnel: spookrijder laveert door file net wanneer ziekenwagen moet passeren

Vrijdagmiddag zijn straffe camerabeelden opgedoken van een incident aan de Beverentunnel in Kallo. Daarop is te zien hoe een spookrijder zich in een file tussen de auto’s wringt, net op het moment dat er een ziekenwagen moet passeren. “Een spijtig voorbeeld van iemand die denkt dat de wegcode niet voor hem geldt”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

“Grootste vangst ooit”: 1.400 ton afval uit rivier gehaald in Guatemala

Op de Rio Las Vacas, een rivier op zo’n 16 kilometer van Guatemala City, werd in één nacht tijd 1.400 ton – ofwel 272 volle vrachtwagens – afval verzameld. En dat aantal loopt nog steeds op. Dat gebeurde met de interceptor 006 van het Ocean Cleanup-project, die met de actie kon voorkomen dat het afval in de Caraïbische Zee zou terechtkomen.

Lees meer »

“Heule? Is een beetje ver om te leveren.”: drie jongeren veroordeeld voor drugsverkoop na betrapping aan Neerbeekvallei

Drie Kortrijkse jongeren zijn door de rechter veroordeeld voor de verkoop van cocaïne en cannabis. Twee van hen konden aan de Neerbeekvallei in Bissegem bij Kortrijk betrapt worden. “Dankzij mijn arrestatie kon ik mijn leven opnieuw een andere wending geven”, aldus één van hen.
The post “Heule? Is een beetje ver om te leveren.”: drie jongeren veroordeeld voor drugsverkoop na

Lees meer »

LIVEBLOG PREMIER LEAGUE DARTS (20u op VTM 2). Kan Van Gerwen in Rotterdam revanche nemen voor teleurstelling van vorig jaar?

De Premier League darts houdt vanavond halt in Nederland. Ahoy in Rotterdam is het decor en Michael van Gerwen heeft er wat recht te zetten, want vorig seizoen sneuvelde hij er al in de kwartfinale. ‘MvG’ is wel in vorm: hij won vorige week in Birmingham. Toont hij dat meteen tegen wereldkampioen Luke Humphries? En wat kan Luke Littler? Volg

Lees meer »

Een lesje België kan best via de koers

22:00 ‘Van Kuurne had ik nooit gehoord als er geen koers was geweest’, schrijft de Nederlander Flip van Doorn in ‘De Ronde van België’. En zo werd zijn boek via de wielergeschiedenis een cultuurgeschiedenis…

Lees meer »

Mediawijze Week maakt 800 Kortrijkse leerlingen mediawijzer: “Zoals het herkennen van fake news”

Op maandag 22 april startte de Mediawijze Week 2024. De centrale bibliotheek Kortrijk in de Leiestraat organiseert dit activiteitenprogramma al voor het negende jaar op rij. Alle Kortrijkse lagere, secundaire en deze keer zelfs kleuterscholen konden zich inschrijven.
The post Mediawijze Week maakt 800 Kortrijkse leerlingen mediawijzer: “Zoals het herkennen van fake news” appeared first on KW.be.

Lees meer »