“Bedankt om me een zege te ontfutselen”: De Lie komt met schrik vrij na rare val en wijst naar wagen van jury

Ai, Arnaud De Lie toch. Rare val maakte de topfavoriet in volle finale van Le Samyn. Eigen schuld, dikke bult? De Lie en Lotto Dstny zagen het anders. “Waarom ging de wagen van de wedstrijdjury zo plots in de remmen? Hij hinderde me in de bocht.” De averij bleef gelukkig beperkt. 

Meer krantenkoppen in België

“Parijs is precies Fort Knox”: hoe Olympische Spelen zwaarst bewaakte evenement ooit zal zijn

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

LIVE. Democraten willen Kamala Harris eerder nomineren als presidentskandidaat

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

‘Dronegate’ eist nieuw slachtoffer in Parijs: Canada stuurt ook bondscoach weg na ‘nieuwe onthullingen’

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft na twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam ook hoofdcoach Beverly Priestman naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »

Dode en twee vermisten na ontploffing in Bulgaarse vuurwerkfabriek

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

GAIA wil regio’s ertoe aanzetten om wreedheid tegen kuikens aan banden te leggen

Middels de GAIA-zomertoer die dinsdagmiddag afgetrapt werd op het Brusselse Muntplein, wil de dierenrechtenorganisatie een vuist maken tegen het vergassen en levend verbrijzelen van jonge mannelijke kuikens. Om de dagelijkse verbrijzeling en vergassing van kuikens tegen te gaan, eist GAIA dat er verder ingezet wordt op de ingebruikname van in-ovo selectie voor de eierproductie.

Lees meer »

Na moeilijk jaar is Kim Debrie klaar voor een drukke werkzomer: “Ik moet elke ochtend nog een pilletje nemen”

“Het was een kl*tejaar, met gesukkel aan de lopende band.” Kim Debrie (45) heeft op medisch vlak een moeilijke periode achter de rug, maar inmiddels staat de goedlachse Radio2-presentatrice er weer. En dat is maar goed ook, want er staat haar nog een drukke werkzomer te wachten. Een periode die haar in het verleden al zoveel moois bracht. “2 juli

Lees meer »

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi in grootste geheim vanuit Dubai naar Nederland gevlogen

Faissal Taghi (23), de oudste zoon van drugsbaron Ridouan Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai alsnog uitgeleverd aan Nederland. Het Nederlandse gerecht beschouwt hem als een sleutelspeler in de organisatie van zijn vader. Faissal Taghi, die volgens goed geïnformeerde bronnen vrijdag is aangekomen in Nederland, wordt onder andere in verband gebracht met het witwassen van het familievermogen.

Lees meer »