ASSISEN. Moeder van Jill Himpe (36) op proces: “Hij heeft mijn dochter gewoon gefolterd. Mijn leven is sindsdien om zeep”

“Hij bracht het lichaam van Jill naar mijn huis omdat hij mij wilde raken. Was ik die dag thuis geweest, dan was ik er ook aan.” Volgens de moeder van Jill Himpe (36) was haar dochter doodsbang voor Ridoan Oudaha (43), en had ze daar alle reden toe.

 

Meer krantenkoppen in België

T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde

Vierdeprovincialer KZ Dentergem is nog volop in strijd voor een eindrondeticket. Vorige week donderdag haalde het team van coach Nico Rogge opnieuw zwaar uit, namelijk 2-7 winst op het veld van Aalbeke sport B. Daardoor staat men nu op een gedeelde vierde plaats.
The post T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familiebedrijf ’t Appelke is van vele markten thuis: “Met kwaliteit win je de strijd, zeggen we altijd”

“Als marktkramer ben ik geboren”, zong Eddy Wally. Voor sommigen is dit geen beeldspraak maar eerder waarheid. Nicolas Vanooteghem (48) en zijn zus Isabel (40) van groente- en fruitzaak ’t Appelke uit Menen kunnen ervan meespreken.
The post Familiebedrijf ’t Appelke is van vele markten thuis: “Met kwaliteit win je de strijd, zeggen we altijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

IMF-topvrouw Georgieva volgt zichzelf op

Topvrouw Kristalina Georgieva krijgt een tweede termijn als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Haar herbenoeming was al zeker, omdat ze de enige kandidaat was om de internationale financiële instelling te leiden na september. Dan loopt haar eerste termijn van vijf jaar af.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël: gewonden en lichte schade na aanval Iran – VN-Veiligheidsraad bespreekt aanval zondag

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Iets voor 5.00 uur ’s ochtends Belgische tijd liet de regering in Tel Aviv weten dat het gevaar goeddeels voorbij was. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van

Lees meer »

Eerste festivalconcert van de Fanfare van Mesen: “Mesen opnieuw doen leven”

Op zaterdag 20 april organiseert de fanfare van Mesen voor het eerst een festivalconcert op de weide van oc Het Oud Schooltje. Het belooft een avond vol muzikale verrassingen te worden, met optredens van de drumband van de fanfare, de groep Doofpit en ’t Mezik van Mesen, die festivalnummers zullen brengen, variërend van TW Classic tot Kamping Kitsch.
The post

Lees meer »

Tatianna start lessen ‘body & mind-wandelingen’ in Spiere: “We nemen mensen mee op wandel in de natuur”

Vanaf april start een nieuwe lessenreeks ‘body & mind-wandelingen’ met lesgever Tatianna Dejaegere. Deze lessenreeks combineert wandelen met invloeden uit de yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Er zijn tien outdoortrainingen voorzien. De start is op woensdag 10 april, aan de sluis in Spiere.
The post Tatianna start lessen ‘body & mind-wandelingen’ in Spiere: “We nemen mensen mee op wandel in

Lees meer »

Spoedoverleg tussen mijngemeenten over opvang van ondergedoken Koerdische familie

Vanmiddag heeft Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren (Vooruit) een spoedoverleg samengeroepen om noodopvang te vinden voor 5 Koerdische gezinnen uit Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Beringen. Sinds de rellen van 24 maart tussen de Turkse gemeenschap en aanhangers van de Koerdische PKK leven zij ondergedoken, omdat ze zich niet langer veilig voelen in hun eigen gemeente.

Lees meer »

Kjell (30) en Mounir (28) openen broodjeszaak ’t Smeerkotje in Oostende: “3 euro voor een smos”

Vrienden Kjell Borremans en Mounir Lebsir willen een bezoek aan een broodjeszaak in Oostende betaalbaar maken en openden daarom ’t Smeerkotje – de naam hoeft weinig uitleg – in de Torhoutsesteenweg. “We willen het vooral van de massa hebben en daarom kunnen we onze prijzen betaalbaar houden”, klinkt het.
The post Kjell (30) en Mounir (28) openen broodjeszaak ’t Smeerkotje

Lees meer »

Politie achtervolgt wegpiraat van Herentals tot Antwerpen

De lokale politie van de zone Neteland heeft vannacht samen met de federale wegpolitie een auto achtervolgd van Herentals tot Antwerpen. De bestuurder had een overtreding begaan en weigerde te stoppen voor de politie. Hij vluchtte weg en beging tijdens de achtervolging nog tal van andere inbreuken.

Lees meer »