Algemene staking in Guinee nadat militaire junta regering heeft ontbonden 

In het West-Afrikaanse land Guinee is er een algemene staking aan de gang. De bevolking wil lagere voedselprijzen, betere lonen, een einde van de mediacensuur én de vrijlating van een vakbondsman van de pers. De staking komt er een week nadat de militaire junta de regering heeft ontbonden. 

Meer krantenkoppen in België

Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen”

Met topmuzikanten stelde Koen De Smet uit Nieuwpoort zijn nieuw project ‘Benny Smetteloos’ voor in de prachtige locatie van ‘Klank en Licht” in Veurne. Tijdens deze showcase toonde Koen heel duidelijk hoe sterk zijn band wel was met de Nederlandse artiest Benny Neyman, die op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleed op 7 februari 2008 in Soesterberg (Nederland).<br

Lees meer »

N-VA pleit voor rem op leeflonen en werkloosheidsuitkeringen

De N-VA wil maatregelen treffen zodat werken minstens 500 euro netto meer oplevert dan niet werken. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij. De Vlaams-nationalisten stellen onder meer voor om de werkloosheidsuitkeringen en leeflonen niet te verhogen en de leeflonen in bepaalde gevallen zelfs te verlagen.

Lees meer »

Doe hier De Stemtest 2024

Twijfel je nog op wie je gaat stemmen bij de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen op 9 juni 2024? Doe De Stemtest en ontdek aan de hand van 35 stellingen bij welke partij jouw standpunten het best aansluiten. Klik hier wanneer je na enkele seconden niet wordt doorgestuurd naar de stemtest.

Lees meer »

Geen straf, wel voorwaarden voor man na klappen aan partner en stiefzoon

“Zes jaar lang leefde hij op een kruitvat, zonder dat zijn lont vuur vatte, tot…” Een 42-jarige man uit Kortrijk moest zich voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden voor klappen aan zijn partner en haar zoon. “Ik vroeg al die tijd om mijn woning te verlaten, maar ze wou niet.” Uiteindelijk krijgt hij geen straf als hij zich aan enkele voorwaarden

Lees meer »

Simon Harris is nieuwe premier van Ierland

De 37-jarige Simon Harris, van de centrumrechtse partij Fine Gael, wordt de nieuwe premier van Ierland. Zijn aanstelling is dinsdag in het parlement in Dublin goedgekeurd. Harris wordt de opvolger van Leo Varadkar, die in maart verrassend aankondigde een stap opzij te zetten.

Lees meer »