Advocaat overleden Russische oppositieleider Navalny aangehouden

Een advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gearresteerd. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny’s moeder vergezelde toen die bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, is in Moskou opgepakt, melden Russische nieuwsmedia. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

Lijsttrekkersdebat in Middelbare School Barnum Roeselare: wat vonden de leerlingen ervan?

Geen turnpakjes en sportschoenen in de turnzaal van Barnum Roeselare afgelopen woensdagvoormiddag. In plaats daarvan zeven gekostumeerde kopstukken van de zeven grootste partijen van Vlaanderen. Elk met maar een doel: zoveel mogelijk leerlingen overtuigen de komende verkiezingen op hen te stemmen.
The post Lijsttrekkersdebat in Middelbare School Barnum Roeselare: wat vonden de leerlingen ervan? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is onze Notre-Dame”: alle verdiepingen van historisch beursgebouw Kopenhagen in brand, beelden tonen hoe iconische torenspits instort

Het historisch beursgebouw in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen is getroffen door een waar inferno. Alle verdiepingen staan in brand. Op beelden is te zien hoe de iconische torenspits van het gebouw instortte. “Het zal nog uren duren vooraleer het vuur onder controle is”, stelde Jakob Vedsted als chef van de hulpdiensten tijdens een persconferentie op de middag.

Lees meer »

Eén jaar na de dubbel staat Antwerp voor een zomer vol vragen: hoe ver kan de geldkraan nog open?

Eigenaar: op zoek naar 895 miljoen. Technisch directeur: geschorst. Coach: overweegt zijn opties. Transferbudget: beperkt. Stadion: totale stilstand. Een jaar na de historische dubbel staat Antwerp voor een zomer vol vragen. Zoals zo vaak in het voetbal, is veel te herleiden naar de geldkraan. Hoever kan die straks open? En hoe zit het met de gesprekken rond het stadiondossier?

Lees meer »

Marktkramers Remko en Steffi geven Vishandel Ronquetti een tweede leven: “Vis is een luxeproduct, maar ook enorm veelzijdig”

April is ‘Maand van de Markt’ en dus gingen wij voor de gelegenheid eens de sfeer opsnuiven in De Haan. Visverkoper Remko Germonpré (26) en zijn vriendin Steffi Desaever vertegenwoordigen een nieuwe generatie, die het vandaag niet altijd onder de markt heeft. “Vis wordt een luxeproduct en dat voel je.”
The post Marktkramers Remko en Steffi geven Vishandel Ronquetti een

Lees meer »

7 jaar cel voor gijzeling en diefstal in juwelierszaak in Knokke-Heist

Een Nederlandse gangster moet voor 7 jaar de gevangenis in voor een gijzeling en een diefstal in een juwelierszaak in Knokke-Heist ruim een jaar geleden. Samen met 2 andere gangsters gijzelde hij eerst in Brugge een vrouw die in de winkel werkte. Daarna stalen voor ze zowat 1 miljoen euro aan juwelen. Maar na een spectaculaire achtervolging kon de politie

Lees meer »

Directeur Jan is klaar voor warmste Gevleugelde Stad met autovrije Leet: “We willen bezoekers een vakantiegevoel geven”

De aprilse grillen lijken De Gevleugelde Stad eens niet te deren. Het gratis promotiefestival voor circus en straattheater gaat een warm weekend tegemoet en palmt voor het eerst de Leet in. “Autovrije zones vormen een meerwaarde.”
The post Directeur Jan is klaar voor warmste Gevleugelde Stad met autovrije Leet: “We willen bezoekers een vakantiegevoel geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Artsen konden doen wat ze wilden”: hoe kon sperma zonder medeweten gebruikt worden voor vruchtbaarheidsbehandelingen?

"De jaren 70 waren pioniersjaren voor het gebruik van donorsperma bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Er was geen wetgeving, dus artsen konden eigenlijk doen wat ze wilden." Dat zegt historica Tinne Claes, nu aan het licht gekomen is dat een man uit Luik die in de jaren 70 meewerkte aan wetenschappelijk onderzoek aan de VUB, ontdekt heeft dat hij minstens 2 donorkinderen heeft.

Lees meer »

Vrijdag uur van de waarheid voor KV Oostende: “Het zijn fighters”

Blijft KV Oostende in tweede klasse? Of volgt een tweede opeenvolgende degradatie naar Eerste Amateur? Vrijdagavond rond 22 uur kennen we de uitkomst. Zo valt het doek over een seizoen dat menig supporter hartkloppingen heeft bezorgd. “KVO, de spelers en medewerkers zijn een bende fighters”, weet burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).
The post Vrijdag uur van de waarheid voor KV

Lees meer »