Honderden jobs verdwijnen bij chocoladereus Barry Callebaut, en dat stond in de sterren geschreven volgens analisten

Bij de Belgische tak van multinational Barry Callebaut verdwijnen zo’n 500 jobs. Een donderslag bij heldere hemel, zeggen de vakbonden die wijzen naar de mooie winstcijfers van de groep. Volgens analisten zit er al langer een herstructurering aan te komen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier jaar cel voor Knokse crimineel die zoontje naar Spanje ontvoerde: “Ik ga door tot ik gelijk krijg”

Eind september 2022 ontvoerde Jean D. (55) uit Knokke-Heist zijn toen 7-jarige zoontje naar Spanje. “Hij wordt verwaarloosd en mishandeld door zijn moeder”, beweerde hij. Pas twee maanden later keerde het jongetje terug naar België. De rechter gaf D. vier jaar cel. “Maar ik ga door tot ik gelijk krijg”, waarschuwde D., die een zwaar strafregister meezeult.
The post Vier

Lees meer »

“Waanzin wat wij hebben meegemaakt”: afgelopen periode was ‘de hel’ voor Stan Van Samang en echtgenote

Hij ziet z’n kroost doodgraag, maar toch … Stan van Samang (45) heeft er een paar pittige jaren opzitten, met twee kinderen die amper doorslapen. “Het is waanzin wat wij hebben meegemaakt”, geeft hij toe in ‘Dag Allemaal’. Gelukkig is er stilaan verbetering in zicht. En dus is er meer energie om zich te focussen op andere dingen. Z’n deelname

Lees meer »

Philippe Bailleul volgt volgend seizoen Marc Van Criekinge op als coach bij Roepovo

Roepovo Poperinge maakt zich klaar voor het slotakkoord van de competitie. Zaterdag wacht een verplaatsing naar Ruiselede, de week erop komt Bredene op bezoek in de Hoppestad. Intussen maken we al even de balans op met voorzitter Guy Beugnies, die meegeeft dat er met Philippe Bailleul een nieuwe trainer is voor volgend seizoen.
The post Philippe Bailleul volgt volgend seizoen

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van Europa, zet ze vandaag kers op de taart?

Belgian Cat Emma Meesseman is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Vandaag kan ze die prijs van beste speelster van Europa nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq

Lees meer »

Betere terugbetaling treinabonnement voor 100.000 pendelaars

Werknemers die de trein nemen naar het werk en geen recht hebben op een derdebetalersregeling, zullen vanaf deze zomer minder moeten betalen voor hun treinabonnement. De Nationale Arbeidsraad (NAR) heeft daarvoor maandagavond een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) goedgekeurd, zo zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) deze ochtend.

Lees meer »

Rusland stuurt militaire instructeurs naar Niger

Rusland breidt zijn invloed op Niger uit: militaire instructeurs en personeel van het Russische ministerie van Defensie zijn recent aangekomen in het Sahel-land. Zo meldt de Nigerese staatszender RTN. Net als zijn buren, is Niger nauwere relaties met Moskou aan het opbouwen.

Lees meer »

Overnemer Euronews heeft banden met Orbán

Geldschieters met banden met de Hongaarse premier Viktor Orbán hebben twee jaar geleden deelgenomen aan de overname van de internationale nieuwszender Euronews. Dat blijkt uit een onderzoek door Hongaarse, Franse en Portugese media.

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanningen tussen Israël en Iran lopen verder op – Biden: “Netanyahu heeft fout gemaakt in Gaza”

De spanningen tussen Israël en Iran lopen op. Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste religieuze leider van Iran, en de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz dreigen met aanvallen op elkaars grondgebied. De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich intussen uitgesproken tegen het beleid van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in de Gazastrook. “Ik denk dat hij een fout heeft

Lees meer »