Opnieuw zware schade? Vanheusden afgevoerd naar ziekenhuis met rugblessure na slechte landing

Moet Standard het in de laatste fase van de competitie zonder Zinho Vanheusden doen? De verdediger kwam tijdens het duel tegen Union slecht neer en moest met een draagberrie afgevoerd worden. De aanvoerder van de Rouches liep een rugblessure op. Hoe lang hij out is, moet nog blijken – het is wachten op de uitkomst van de scan. 

Meer krantenkoppen in België

Vzw De Nachtlichtjes organiseert jaarlijks feestweekend: “Opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker”

Vzw De Nachtlichtjes organiseert in het weekend van 27 en 28 april haar jaarlijkse feestweekend. Met de opbrengst schrijven ze opnieuw twee teams in voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar fietsen ze al voor de tiende keer mee.
The post Vzw De Nachtlichtjes organiseert jaarlijks feestweekend: “Opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker” appeared first

Lees meer »

“Eindigen met ijsje voor baasje en viervoeter”: Ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 pakt opnieuw uit met hondenwandeling

Ateljee 5 in Westvleteren organiseert opnieuw een Wiggle-Waggle hondenwandeling in en rond de St.-Sixtusbossen met leuke opdrachtjes voor de honden en hun baasjes. Viervoeters en hun baasjes zijn welkom op zaterdag 27 en zondag 28 april en woensdag 1 mei.
The post “Eindigen met ijsje voor baasje en viervoeter”: Ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 pakt opnieuw uit met hondenwandeling appeared first

Lees meer »

Celine en Delphine van Controlife zijn verhuisd

Celine Weydts en Delphine Bettens zijn met hun organisatie Controlife verhuisd van de Evangelieboomstraat naar de Waregemstraat. De doelstellingen blijven dezelfde: enerzijds mensen begeleiden die willen afvallen, kracht opbouwen en op gewicht blijven en anderzijds allerlei toffe avontuurlijke activiteiten en sportkampen op het getouw zetten voor jong en minder jong.
The post Celine en Delphine van Controlife zijn verhuisd appeared

Lees meer »

“Hij staat met zijn rug tegen de muur”: waarom Israëlisch premier Netanyahu toch wil doorzetten met een offensief op Rafah

De datum voor een – uiterst omstreden – offensief in de Gazaanse stad Rafah is geprikt, zo meldde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu maandag. Het is een aankondiging die de internationale gemeenschap doet huiveren, maar de uiterst rechtse regeringspartners van Netanyahu moet geruststellen. “De vernietiging van Hamas moet Netanyahu’s laatste gift aan het Israëlische volk worden.”

Lees meer »

Kortrijkse streetartstudenten brengen muurschilderingen aan bij Koninklijke Stallingen

Het streetartfestival The Crystal Ship in Oostende staat dit jaar in het teken van de Oostendse kunstenaar James Ensor, hij overleed 75 jaar geleden. Tijdens het festival worden heel wat muurtekeningen aangebracht op gevels van gebouwen, waaronder de muren aan de Koninklijke Stallingen in de Kaïrostraat door de studenten van het Kortrijks Street Art-atelier.
The post Kortrijkse streetartstudenten brengen muurschilderingen

Lees meer »

VS zetten onder Biden recordaantal Chinese firma’s op zwarte lijst

De Verenigde Staten hebben onder president Joe Biden meer Chinese bedrijven en individuen op de zwarte lijst gezet dan de voorgaande Amerikaanse regeringen. Washington wil op die manier onder meer voorkomen dat China hoogwaardige technologieën in handen krijgt die ook voor militaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor de Chinese bedrijven op de zwarte lijst gelden strenge exportbeperkingen.

Lees meer »

Biden overweegt WikiLeaks-oprichter Assange naar Australië terug te laten keren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd een verzoek uit Australië te overwegen met betrekking tot het lot van Julian Assange (52), de Australische oprichter van de klokkenluiderssite ‘WikiLeaks’, die momenteel vastzit in het Verenigd Koninkrijk en zijn uitlevering aan de VS aanvecht. Justitie in Amerika wil Assange namelijk berechten wegens het verspreiden van geheime informatie via die website.

Lees meer »