Na zes maanden herfst snakken we naar lenteweer. Wanneer wordt het droog, zonnig en warm?

Waar is de lente? Na zes maanden van ochtendgrijs, oneindige regenbuien en donkere avonden, snakken we allemaal naar de streling van de zon. Volgende week begint de weerkundige lente. Maar sorry, dat lentegevoel is nog niet voor meteen.

 

Meer krantenkoppen in België

Dieren krijgen doorgang onder de E19 in Battenbroektunnel in Mechelen

In Mechelen starten vandaag werken om een doorgang voor dieren te maken onder de snelweg E19. De Battenbroektunnel die niet veel gebruikt wordt, zal deels ingericht worden als passage voor dieren. Zo kunnen dieren van de ene kant van het natuurgebied Battenbroek, naar de andere kant migreren. De werken zullen tot eind september duren.

Lees meer »

Assisenhof buigt zich over de doodslag op Caroline Kint – “Ik heb een kort lontje, door drank en drugs”

Het West-Vlaamse assisenhof behandelt komende week de doodslag op Caroline Kint (65) uit Kortrijk. ‘Moederke’ zoals ze genoemd werd overleed na zwaar geweld door Athena Man (32), de zus van haar buurman. Buurvrouw Lorine De Witte (53) zou Man opgehitst hebben, al ontkent ze dat stellig. Beiden riskeren dertig jaar cel.
The post Assisenhof buigt zich over de doodslag

Lees meer »

Mbappé haalt uit naar “agressief” PSG, Franse topclub kaatst bal terug: “Hij heeft geen klasse”

De Franse aanvaller Kylian Mbappé heeft een dag na de afronding van zijn transfer naar zijn droomclub Real Madrid uitgehaald naar Paris Saint-Germain, z’n ex-ploeg. De aanvoerder van Frankrijk zei een dag voor het oefenduel met Luxemburg ‘opgelucht en bevrijd te zijn’ na zeven seizoenen in Parijs. PSG heeft intussen op zijn beurt gereageerd: “Op tijd en stond zal de

Lees meer »

Slechte vredesdeal tussen Rusland en Oekraïne zou “loser-president” van Trump maken, zegt Zelensky

Als Amerikaans ex-president Donald Trump (77) in november herverkozen wordt en een slechte vredesdeal tussen Rusland en Oekraïne voorstelt, riskeert hij de geschiedenis in te gaan als “een loser-president”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky (46) gezegd in een interview met de Britse krant ‘The Guardian’. “Washington zou dan geen internationale speler meer zijn.”

Lees meer »

Dag oude barbecuekolen zetten vuilnisbakken in brand: buurman voorkomt erger

De brandweer van Diksmuide/Leke moest zondagmiddag uitrukken naar een woning in de Dodenpaardenstraat in Keiem (Diksmuide). Daar hadden barbecuekolen die al een dag oud waren maar blijkbaar toch nog gloeiden twee vuilniszakken in brand gezet. Een alerte buurman voorkwam erger maar toch is er schade aan de gevel.
The post Dag oude barbecuekolen zetten vuilnisbakken in brand: buurman voorkomt

Lees meer »

“112.000 km afgelegd”: Diksmuide wint de 10.000-stappenclash

Diksmuide is samen met Halen, Mol en Antwerpen uitgeroepen tot winnaar van de ‘10.000-stappenclash’. Dat is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, het Departement Zorg en de Vlaamse Logo’s. De campagne wil mensen aanzetten om voldoende te bewegen, maar ook bewustmaken dat “elke stap telt voor de gezondheid”.
The post “112.000 km afgelegd”: Diksmuide

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger heeft vier gijzelaars levend bevrijd uit Gazastrook: “Operatie met hevige bombardementen als steun aan grondtroepen”

Het Israëlische leger heeft bij “een gewaagde operatie” in het Nuseirat-vluchtelingenkamp, in het midden van de Gazastrook, naar eigen zeggen vier gijzelaars bevrijd die op 7 oktober waren ontvoerd door Hamas-terroristen. Het gaat om Noa Argamani (26), Shlomi Ziv (39), Almog Meir (22), Andrej Kozlov (27). “Alle vier zijn levend en wel terug in Israël”, luidt het in een verklaring.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Mesen: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Mesen trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Mesen.
The post Verkiezingsresultaten in Mesen: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »