EXCLUSIEF. Onderzoek naar ongeval Nick Bril neemt andere wending: verzweeg de topchef dat hij over stagiair was gereden?

“Hij heeft met het leven van die man gespeeld door het ongeval te verzwijgen.” Dat zeggen de twee belangrijkste getuigen van het ongeval waarbij topchef Nick Bril (40) van The Jane met zijn zware Land Rover over stagiair Joe Claridge (37) reed aan HLN. De familie van het slachtoffer dient ook een officiële klacht in, waardoor een Antwerpse onderzoeksrechter zich nu over de zaak buigt. “Hij heeft me daar echt voorgelogen”, zegt de jogger die de hulpdiensten verwittigde, maar pas via de media hoorde wat er écht gebeurd was. 

Meer krantenkoppen in België

Kinderdagverblijf in Lier gedeeltelijk open na brand in bovengelegen appartement: “Brandweer was onder indruk van onze aanpak”

Het kinderdagverblijf in Lier dat gisteren ontruimd moest worden door een brand, is voorlopig gedeeltelijk weer open. De brand was in een appartement boven kinderdagverblijf De Witte Wolk, maar door de bluswerken is er ook beneden heel wat waterschade. Daardoor is er momenteel maar plek voor de helft van de kindjes, maar volgens het kinderdagverblijf zijn de ouders begripvol en

Lees meer »

Oud-strijder Victor Hannes (99) uit Meerhout krijgt medaille voor deelname aan bevrijding van Nederlandse Thorn tijdens WO II

In Meerhout heeft oud-strijder Victor Hannes (99) van de Nederlandse autoriteiten een medaille gekregen als bedanking voor zijn deelname aan de bevrijding van de stad Thorn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij streed samen met de Brigade Piron in de slag om het Kanaal Wessem. "Mijn vader ging één keer naar het herdenkingsmonument in Thorn, maar kon zijn emoties toen niet

Lees meer »

Van rijbewijs tot attest kinderopvang samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »

“Oekraïne hééft munitie en manschappen tekort, maar dit mocht niet gebeuren”: Russen veroveren negen dorpen op twee dagen

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Hoezo, 50 jaar Sinksen?

Wist u al dat de Kortrijkzaan straks een halve eeuw Sinksenfeesten viert? Wel, dat gegeven was mij eigenlijk volledig ontgaan. Er wordt ook weinig tamtam rond gemaakt. Alsof de organisatie vindt dat de Sinksenfeesten an sich al speciaal genoeg zijn.
The post Hoezo, 50 jaar Sinksen? appeared first on KW.be.

Lees meer »