Opgericht door Britse hippie die er schatrijk mee werd, nu zakt het in elkaar: waarom The Body Shop Belgische winkels sluit

De 50 werknemers van alle The Body Shop-winkels in ons land zijn wellicht hun job kwijt. Zo melden Britse bronnen, nadat de cosmeticaketen eerder al de faillissementsprocedure in Groot-Brittannië en Duitsland opstartte. Van de 16 winkels in België bleven er afgelopen weekend al enkele dicht. Niet lang geleden behoorde The Body Shop nog tot de populairste ketens ter wereld. Retailexpert Stefan Van Rompaey verklaart hoe die doodstrijd zo snel is kunnen gebeuren. 

Meer krantenkoppen in België

Benjamin Leniere is Belgisch kampioen op de 800 meter

Benjamin Leniere (26) uit Oostende startte als een atleet met een mentale beperking met atletiek toen hij zeven jaar was. Christine Caron vroeg hem toen of hij interesse had om zich aan te sluiten. Zij richtte ruim twintig jaar terug een afdeling voor G-sport op bij Hermes Atletiekclub in Oostende, die later is overgegaan naar Houtland Atletiekclub in Torhout. De

Lees meer »

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belg (17) die vriendin verloor in overstromingen 2021, klaagt TotalEnergies aan wegens klimaatgevolgen: “Ze moeten gestopt worden”

Acht klimaatslachtoffers, waaronder de Belg Benjamin Van Bunderen Robberechts (17), hebben de top van TotalEnergies aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, schuldig verzuim, het niet voorkomen van rampen en het vernielen van biodiversiteit. “Sinds de dood van mijn vriendin Rosa kan ik niet anders dan me voor deze zaak inzetten”, verklaart Benjamin.

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Unizo reikt HIB-label uit aan Tibo Sissau

Schrijnwerker Tibo Sissau (27) kreeg het label Handmade In Belgium van Unizo. Het is nog maar de vierde ondernemer in Langemark-Poelkapelle die het label voor authentieke, handgemaakte en eerlijke producten krijgt.
The post Unizo reikt HIB-label uit aan Tibo Sissau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

“Hij is meer geschrokken van paniek in België dan van val”: koning Albert onwel geworden op vakantie in Zuid-Frankrijk

Koning Albert (89) is aan het bekomen, nadat hij op vakantie in Zuid-Frankrijk onwel is geworden en lelijk ten val is gekomen. Hij heeft niet zozeer last van fysieke ongemakken, het valt al bij al mee. De gepensioneerde vorst is vooral geschrokken van de paniekreacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. “Hij begrijpt de heisa niet, hij is nooit

Lees meer »