Thomas Joseph tevreden over Turkse seizoensopener: “Volgende koersen zijn op Belgische bodem”

Thomas Joseph (27) is terug in België na het eerste buitenlandse avontuur van het seizoen. In de Ronde van Antalya was het meteen prijs voor zijn ploeg Tarteletto-Isorex. Thomas hielp Timothy Dupont aan de eerste ritzege van het seizoen. De volgende afspraken zijn Le Samyn en de Grote Prijs Monseré.

“De Ronde van Antalya was veel zwaarder dan de vorige keer dat ik meereed. Dat was vier jaar geleden. Toen waren er nog twee tot drie sprintkansen. Nu bleef het beperkt tot de eerste rit”, zegt Thomas Joseph. “Gelukkig konden we die kans benutten met Timo. De drie andere dagen waren het stevige etappes in de bergen. Er deden ook veel klimmerstypes mee. Ik ben tevreden over deze vierdaagse. Het niveau bergop rijden is extreem geworden, dat bewezen de wattages. Het is onvoorstelbaar op welk niveau er gekoerst wordt en dan moet je weten dat de World Tour-coureurs op een nog hoger niveau rondrijden. Ik ben vooral tevreden dat ik geen verval kende en me elke dag beter voelde. Dat is veelbelovend.”

Belgische koersen

De eindzege was voor de Italiaan Davide Piganzoli (Polti-Kometa). Maandag keerde Thomas terug naar België. “De eerste dagen was het tijd om me te herzetten. Nu bereid ik me voor op de volgende koersen en de eerste op Belgische bodem. Op 27 februari rijd ik Le Samyn en zondag 3 maart sta ik aan de start van de Grote Prijs Monseré. Verder zal ik dit voorjaar vooral samen met Timothy Dupont op de weg rijden. Ik ben dit seizoen zijn lead-out. Ook het gravelkoersen laat ik niet los. Wellicht zal ik op 7 april meedoen aan de Wereldbeker in Oostenrijk. Eind april volgt de Ronde van Turkije en vanaf mei zal het programma nog drukker ogen”, vertelt Thomas, die ook bijzonder tevreden is over zijn winter. “Ik kon geen strandrace winnen, maar ik was heel standvastig. Op het BK toonde ik dat ik op niveau was. Ik werd zesde, maar had het gevoel dat er een podium inzat.”

TJCS

Thomas die dit jaar weer volledig prof is is een bezige bij en ontwikkelde nog een tweede passie: Thomas Joseph Cycling Support. “Ik wil mijn visie op het fietsen graag delen met andere mensen met een liefde voor de fiets. Dit gaat van het zoeken naar oplossing op vlak van materiaal, kledij… Dit hoeft niet altijd duur te zijn. Ik werk hiervoor grotendeels samen met Giant Store Tommies Velodroom en voor de kledij met Doltcini. Ik onderneem graag en het is een fijne afwisseling met het koersen.” Komende zomer volgt er wellicht ook een vijfde Kemmel Koerse. “Normaal gezien zal dat op 14 juli zijn. We hopen op een topeditie.” (API)

The post Thomas Joseph tevreden over Turkse seizoensopener: “Volgende koersen zijn op Belgische bodem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdwijnt iconische attractie na bijna 25 jaar uit Plopsaland?: “Er liggen verschillende opties op tafel”

Het Bos van Plop, de iconische familieattractie in Plopsaland De Panne, neemt bezoekers al 24 jaar mee op een magische boottocht door een wereld vol kabouters. Ondanks plannen uit 2015 om de verouderde attractie te vervangen, blijft die tot op vandaag operationeel én populair. Binnenkort komt het Plopsa-bestuur opnieuw bijeen om de toekomst ervan te bespreken. “Er liggen verschillende opties

Lees meer »

De U15 B van Divo Ingelmunster

De meisjes U15 van Divo Ingelmunster B kwamen dit seizoen uit in niveau 2 reeks C en legden daar beslag op de zevende plaats, met 39 punten uit 20 wedstrijden. Op de foto zien we bovenaan Tiëssa Coucke, Elodie Meyfroidt, Reneé Windels, Laure Dujardin en trainer-coach Kurt Verfaillie. Onderaan Jolien Verschoot, Bo Vandenbussche, Eowyn Belaen
The post De U15

Lees meer »

Brandweer heeft zware industriebrand in Zellik onder controle, maar moet nog hele nacht nablussen: “Uitkijken voor roetdeeltjes in tuinen”

In Zellik bij Asse woedde vrijdag een zware industriebrand in een garage met wagens en auto-onderdelen langs de Frans Schachtstraat. De volledige loods van 6.000 vierkante meter ging in de vlammen op en stortte gedeeltelijk in. De gemeente kondigde fase 1 van het rampenplan af en de brandweer zal nog de hele nacht nablussen.

Lees meer »

Illegale raveparty stilgelegd in leegstaande loods in Geel

De politie heeft zondagmorgen een illegale raveparty stilgelegd op het industrieterrein Lammerdries op de grens van Geel en Olen. Een tweehonderdtal mensen was daar sinds zaterdagnacht 1 uur aan het feestvieren. De muziekinstallatie is in beslag genomen. “We bekijken wat we juridisch kunnen doen, want een ding is duidelijk: dergelijke feestjes willen we hier niet.”

Lees meer »

“Schiet raketten boven ons land neer”: Oekraïne wil dat Westerse partners eigen luchtafweer inzetten tegen Russische raketten

De Oekraïense president Volodimir Zelenski wil dat Westerse landen hun luchtafweersystemen gebruiken om Russische raketten boven Oekraïne neer te schieten. Dat zegt hij in een interview met The New York Times. Ook zijn minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba zegt dat er "geen enkel juridisch, veiligheids- of moreel argument is om het niet te doen".

Lees meer »

Gemeente Staden zwaait drie medewerkers uit

De gemeente zette drie werknemers die met pensioen gaan in het zonnetje. Ivan Vanoplynes startte op 5 september 1984 als technisch assistent. “Ivan werd op 1 april 1988 vast benoemd en promoveerde op 1 januari 2014 naar de functie van technisch specialist”, vertelt personeelsschepen Joeri Deprez (Open Vld). “Ivan was jarenlang verantwoordelijk voor het voorbereidende
The post Gemeente Staden

Lees meer »

Genks Staatsorkest brengt muzikanten uit uiteenlopende landen samen en dat kli(n)kt wonderwel: “Het viel gewoon allemaal op zijn plaats”

Het Genker Internationaal Staatsorkest heeft zijn eerste optreden erop zitten, en het was volgens alle aanwezigen een groot succes. Het orkest, dat bestaat uit 30 leden, brengt zeer uiteenlopende nationaliteiten bijeen zoals mensen uit Armenië, Syrië, Griekenland, Turkije, Italië en Spanje. "Zij brengen elk hun eigen instrument en invloeden mee", vertelt staatssecretaris Danny Bierset.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland verspreidt beelden van oefening met tactische kernwapens dichtbij Oekraïense grens

Het Russische leger is “niet ver van Oekraïne” begonnen met oefeningen voor het praktische gebruik van tactische kernwapens. Dat melden de Russische strijdkrachten zelf. Intussen heeft het leger van Oekraïne “tastbare resultaten” geboekt in de regio rond de noordoostelijke stad Charkiv, zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Lees hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Nieuwe Gallo-Romeinse site in Hoegaarden wordt dankzij ruilverkaveling opengesteld voor het grote publiek

In Meldert bij Hoegaarden kan je voortaan een nieuwe archeologische site bezoeken. Op een stuk grond aan de Begijnenweg zijn sporen teruggevonden van een Gallo-Romeins landbouwbedrijf uit de 2e eeuw na Christus. Het gaat onder meer om de fundamenten van het gebouw, maar ook om scherven keramiek en een Romeinse deursleutel. Met je smartphone kan je de site ontdekken zoals

Lees meer »