Vlaming schakelt slechts traag om naar een meer vegetarisch dieet

Vlamingen eten amper minder vlees en vis dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw overheidsrapport naar de ‘eiwitshift’ in Vlaanderen, waarover ‘De Morgen’ vandaag bericht. 

Meer krantenkoppen in België

Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek

Het Psychiatrisch Ziekenhuis H. Familie in Kortrijk nam actief deel aan een onderzoek dat diepgaand inging op de motieven van hulpverleners om dwang toe te passen. Uit het onderzoek blijkt dat dwang gebruiken sterk is afgenomen. Het kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vormt de weerspiegeling van de resultaten.
The post Kunstwerk ‘Bedwongen Vrijheid’ vertaalt resultaten dwangonderzoek bij hulpverleners naar schilderdoek appeared first

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

LIVEBLOG WK INDOOR. Favoriete Noor Vidts tweede in vijfkamp na ochtendsessie, belangrijkste uitdaagster Vicente afgevoerd met brancard

Vanaf vandaag tot en met zondag staat het WK indooratletiek op de planning. Onder andere meerkampster Noor Vidts verdedigt haar titel in de vijfkamp, terwijl haar grootste concurrente Maria Vicente al met een zware blessure uitviel. Wat kunnen de 15 aanwezige Belgen – een recorddelegatie – betekenen? Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Ruim 8 ton cocaïne onderschept voor kust van Franse Antillen

Voor de kust van de Franse Antillen is in totaal 8,3 ton cocaïne in beslag genomen. Zeventien mensen zijn aangehouden tijdens verschillende operaties die tussen 22 en 29 februari op zee werden uitgevoerd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Martinique zaterdag bekendgemaakt. De verdachten zijn een Rus, twee Britten, een Zuid-Afrikaan, Colombianen, Venezolanen en Spanjaarden.

Lees meer »

LIVE. Begrafenis Navalny in Moskou

Aleksej Navalny wordt vandaag in Moskou begraven. De ordediensten zijn massaal aanwezig, want de uitvaart mag van het Kremlin geen massamanifestatie worden. Volg de gebeurtenissen hier live.

Lees meer »

KIJK LIVE. Strafschoppen in Sociedad-Mallorca, wie plaatst zich als eerste voor finale Copa del Rey?

Strafschoppen bij Real Sociedad-Mallorca, de terugmatch die moet beslissen over een finaleplek in de Copa del Rey. Giovanni González zette de bezoekers vlak na rust op voorsprong, maar Mikel Oyarzabal deed de 40.000 enthousiaste Basken opveren met de gelijkmaker. De verlengingen waren een maat voor niets. De spannende ontknoping kan je hier exclusief LIVE bekijken!

Lees meer »

Vlaams Belang klaagt onveilige schoolomgevingen in deelgemeenten aan

Chauffeurs rijden nabij de Zedelgemse scholen te vaak sneller dan 30 km per uur, stelt Vlaams Belang vast. Beter oplichtende verkeersborden moeten een prioriteit zijn voor de veiligheid, klinkt het. Vaste zones 30 in de schoolstraten met ook politiecontroles worden volop uitgewerkt met het bestuur, reageert burgemeester Vermeulen.
The post Vlaams Belang klaagt onveilige schoolomgevingen in deelgemeenten aan appeared first

Lees meer »

ANALYSE. Ja, het was misschien stoerdoenerij. Maar er hébben al kinderen gemoord in naam van IS

Het zou kunnen dat de speurders overdrijven. Dat de tieners die zondag opgepakt zijn maar wat fantaseerden. Mekaar wel aan het opjutten waren van achter hun computers, maar nooit écht een aanslag hadden gepleegd in de Brusselse concertzaal ‘Le Botanique’. Niets is echter zo moeilijk als die inschatting maken wanneer het over minderjarigen gaat, weet onze terreurspecialist Guy Van Vlierden.

Lees meer »