Thuis bij de Belgische koning van de champagne: “Wat zou ik anders gaan doen?”

Hij dacht niet dat ‘Vranken’ ooit een goede merknaam zou zijn voor champagne. Te moeilijk uit te spreken. De feiten spreken onze landgenoot Paul-François Vranken (76) tegen. Want kijk, met Valentijn voor de deur zullen weer heel wat boodschappenmandjes gevuld worden met flesjes Vranken. “’s Ochtends drink ik geen champagne en in het weekend drink ik helemaal niets.”

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG UK Open (VTM 2 & VTM GO). “De zwaarste match”: Van den Bergh speelt finale tegen nummer één Humphries na zege tegen Heta

Opnieuw een geweldige UK Open voor Dimitri Van den Bergh. Na de halve finale vorig jaar, plaatst onze landgenoot zich nu voor de finale. 11-6 in het ‘vriendenduel’ tegen de Australiër Damon Heta, die in zijn kwartfinale nog Luke Littler had geklopt en de gewezen huisgenoot van Van den Bergh is. Na een aarzelende start en een break achter vond

Lees meer »

Toerisme versus natuur: twee inwoners van Barbuda mogen overheid aanklagen voor illegale aanleg van vliegveld

Inwoners van het Caraïbische eiland Barbuda hebben het recht om de aanleg van een landingsbaan aan te vechten. Dat heeft de zogenoemde Privy Council van het Verenigd Koninkrijk beslist. De overheid begon in 2017 aan de bouw van het vliegveld, zonder de bevolking daarvan op de hoogte te stellen. De twee willen de Barbudaanse natuur beschermen en grootschalige bouwprojecten weren.

Lees meer »

Buurtcomité van de Ernest Claeslaan in Torhout voert sensibiliserende verkeersactie

Dinsdag- en woensdagmorgen heeft het Buurtcomité van de Ernest Claeslaan tijdens de ochtendspits een sensibiliserende actie gevoerd om het te drukke en te snelle verkeer in de straat aan te klagen. De bewoners parkeerden hun auto’s reglementair óp de straat en deden zo de ‘trafiek’ sterk vertragen.
The post Buurtcomité van de Ernest Claeslaan in Torhout voert sensibiliserende verkeersactie appeared

Lees meer »

Landelijke Gilde organiseert groenten- en fruitkaarting

Naar jaarlijkse traditie richt de Landelijke Gilde van Gits een tweedaagse kaarting in zodat iedereen zijn koelkast kan vullen met verse groenten en fruit. Het bestuur van de Landelijke Gilde slaagt er jaar na jaar in om voor een zachte prijs van 4 euro een pakket samen te stellen met een zevental stuks groenten en fruit.
The post Landelijke Gilde

Lees meer »

Groen smeekt CD&V versoepeling abortus naar 18 weken niet langer te blokkeren: “Kom met een serieus tegenvoorstel”

Groen-voorzitster Nadia Naji vraagt CD&V om met “een deftig voorstel te komen om de abortustermijn te versoepelen”. Groen en de andere Vivaldi-partijen willen abortus toelaten tot 18 weken in plaats van 12 weken nu, maar CD&V wil niet verder gaan dan 14 weken. “Alle begrip als zij het er ethisch moeilijk mee hebben om dit te stemmen, maar blokkeer een

Lees meer »

“Blijf gefocust op start seizoen”: Horner reageert kort nadat anonieme bron vermeend WhatsApp-gesprek met jongedame lekt

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. Horner zelf kwam intussen met een (kort) statement. “Ik reageer niet op anonieme speculaties.”

Lees meer »