Stijging van voedselprijzen in België vorig jaar groter dan in buurlanden

Hoewel het algemene inflatiecijfer in België vorig jaar lager lag dan in de buurlanden, zijn de prijzen van de voedingsmiddelen in ons land wel sterker gestegen. Het lagere Belgische inflatiecijfer is enkel een gevolg van de stevige daling van de energieprijzen. 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin over de magere sterrenoogst: “Sommige zaken zijn plots moeten sluiten, anders hadden ze een ster gekregen”

Op de voorspelde twee sterren voor het heropende Hof van Cleve na toont de nieuwe Michelingids 2024 zich vooral een overgangseditie. Weinig nieuwkomers, nog minder afvallers en geen nieuwe driesterrenzaak voor ons land. Het had gerust wat bruisender gemogen: “Nochtans lopen er al enkele ‘driesterrendossiers’, maar momenteel is het nog niet goed genoeg”, stelt Michelin-hoofdinspecteur Werner Loens, die ook dieper

Lees meer »

Dag van de Buren moet Roeselaarse buren met elkaar in verbinding brengen

Dinsdagavond werden alle wijkcomités en straten die de voorbije jaren deelnamen aan de Dag van de Buren uitgenodigd voor het officiële startschot van de campagne in Beythem Kerke. “Met deze vijftiende editie op 31 mei hopen we opnieuw heel veel Roeselaarse buren met elkaar in verbinding te brengen”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V).
The post Dag van de Buren moet

Lees meer »

Duitsers mogen vanaf april cannabis roken

Vanaf 1 april is recreatief cannabisgebruik legaal in Duitsland, is vrijdag beslist in de Bundestag. Volwassen Duitsers mogen beperkt cannabis kweken en bezitten. Roken in de buurt van scholen is bijvoorbeeld verboden. Er komen ook ‘cannabisclubs’.

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Hij pleitte donderdag, bij de voorstelling van het jaarverslag van de ombudsdienst, voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten. “Een oud Boeing 747-vrachtvliegtuig dat ‘s avonds laat landt of ‘s ochtends vroeg opstijgt op Brussels Airport, dat moet

Lees meer »

“Moeder worstelde met verslaving en op 17de ging ik huis uit”: Ziggy uit ‘K2 zoekt K3’ praat voor het eerst over jeugdtrauma’s

Ooit getrakteerd op hoongelach en afwijzing bij ‘K2 zkt K3′, nu krijgt Ziggy Krassenberg (22) een staande ovatie in ‘American Idol’. De blijk van erkenning door wereldsterren als Katy Perry en Lionel Richie doet hem duidelijk deugd, want na het K3-avontuur heeft de kleurrijke artiest heel diep gezeten. “Allemaal de schuld van Studio 100”, vertelt hij ons. In dit openhartig

Lees meer »