Steeds meer wapens in Israël: vrouwen bang voor meer huiselijk geweld

Sinds de inval in Gaza heeft Israël de regels voor wapenbezit aanzienlijk versoepeld. In die mate zelfs dat vrouwen vrezen voor meer huiselijk geweld door doorgedraaide mannen. Lili Ben Ami is een van hen: “Waarom komen we pas in actie als het te laat is?” Met haar organisatie strijdt ze voor een strengere wapenwet. 

Meer krantenkoppen in België

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »

Zorgen Doom, Ponette en Obasuyi voor West-Vlaams eremetaal op WK indooratletiek?

In het Schotse Glasgow vinden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart de atletiek-wereldkampioenschappen indoor plaats. Met hordesprinter Michael Obasuyi (24) en 400 meter-lopers Alexander Doom (26) en Helena Ponette (24) zijn de West-Vlaamse medaillekansen niet onbestaande.
The post Zorgen Doom, Ponette en Obasuyi voor West-Vlaams eremetaal op WK indooratletiek? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toestand Vlaamse fietspaden gaat er gezapig op vooruit

De fietspaden naast de Vlaamse gewestwegen gaan er langzamerhand op vooruit. Dat blijkt uit het nieuwe fietspadenrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer. Voor het eerst schetst dat een volledig beeld van de ruim 7.700 km aan fietspaden naast gewestwegen.

Lees meer »

Natuurpunt wil bessenstruiken en fruitbomen aanplanten: “Gezonde sneukelpuntjes”

Jaargang 4 alweer van het burgerbudget, waarbij een maximumbedrag van 5.000 euro klaarligt voor wie het beste projectvoorstel indient om de gemeente voor iedereen nog wat aangenamer te maken. En dat hebben ze bij Natuurpunt Kortemark duidelijk goed gehoord, want daar zijn ze opnieuw met een lumineus voorstel.
The post Natuurpunt wil bessenstruiken en fruitbomen aanplanten: “Gezonde sneukelpuntjes” appeared first

Lees meer »

Dodentol verwoestende brand flatgebouw in Valencia opgelopen naar tien: “Tragedie van enorm kaliber”

Bij een zware brand in een flatgebouw in de Spaanse stad Valencia zijn zeker tien doden en vijftien gewonden gevallen. Dat melden lokale autoriteiten aan dagblad ‘El País’. Volgens de hulpdiensten brak de brand donderdagnamiddag uit in een appartement op de vierde verdieping en verspreidde het vuur zich razendsnel. De oorzaak is nog onduidelijk. “Het is verschrikkelijk, een tragedie van

Lees meer »

LIVEBLOG UK OPEN (OP VTM 2 en VTM GO). Zeven Belgen doen mee aan ‘FA Cup of Darts’, op naar nieuwe editie vol verrassingen?

De UK Open, ook wel ‘The FA Cup of Darts’ genoemd, start vandaag. Een genot voor liefhebbers van lotingen, want met de open loting na iedere ronde is het toernooi in Minehead een garantie op spektakel en verrassingen. Wie treedt komend weekend in de voetsporen van de verrassende Andrew Gilding, de winnaar van vorig jaar? En kunnen de zeven Belgen

Lees meer »

Duizenden Bolsonaro-aanhangers op straat tegen onderzoek naar staatsgreep

In de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo zijn zondag duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro op straat gekomen om hun ongenoegen te laten blijken over het strafonderzoek naar de rechtspopulist. De speurders onderzoeken de rol die Bolsonaro gespeeld zou hebben in de mislukte staatsgreep na diens verkiezingsnederlaag in 2022.

Lees meer »