Rusland zet premier van Estland op lijst gezochte personen

Rusland heeft de Estse premier Kaja Kallas op de lijst met gezochte personen gezet. Haar naam verschijnt in een database van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt persbureau AFP. Het is onduidelijk waar ze precies van wordt beschuldigd. 

Meer krantenkoppen in België

Politie treft twee dode en verwaarloosde paarden aan in Tongeren, een derde opgevangen door Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum

In een weide langs de Oude Blaarstraat heeft de politie twee dode paarden teruggevonden. Een derde kon nog worden opgehaald door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC). Volgens de politie waren er al jarenlang klachten over de verwaarlozing van de paarden en zouden de dieren vandaag in beslag worden genomen. "Ze waren compleet aan hun lot overgelaten", zegt Rudi Oyen van

Lees meer »

Zangnamiddag onthult muzikaal talent in BEN

Tijdens een zangnamiddag in het dienstencentrum BEN is gebleken dat er hier veel verborgen zangtalent verblijft. Zowel bij bewoners als bij bezoekers werd er in alle toonaarden gekweeld. Van ‘Twee ogen zo blauw’ tot het betere Engelstalige werk… Iedereen zingt zoals hij of zij gebekt is. Het was voor iedereen een geslaagde namiddag in het
The post Zangnamiddag onthult muzikaal

Lees meer »

Online info over zaalverhuur cultuurcentrum in Torhout moet gebruiksvriendelijker

De prijs vinden om een zaal te huren in het Torhoutse cultuurcentrum de Brouckere is een lijdensweg. Dat zei Inge Perquy (N-VA) tijdens de zitting van de gemeenteraad maandagavond. Schepen van Cultuur Lieselotte Denolf (CD&V) gaf het gebrek aan gebruiksgemak toe en beloofde beterschap.
The post Online info over zaalverhuur cultuurcentrum in Torhout moet gebruiksvriendelijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de batterij voor elektrische auto’s plots zoveel goedkoper wordt. En dat niet noodzakelijk goed nieuws is

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

Groen wil stopzetting onderhandelingen met Mercosur-landen

Het huidige voorstel voor een vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen (Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay) is onaanvaardbaar. Dat zegt de partij Groen maandag bij monde van haar covoorzitter Jeremie Vaneeckhout. Groen wil dat standpunt op de federale regeringstafel brengen en het ook aankaarten in het Vlaams Parlement, om zo de federale en de Vlaamse regering ertoe te bewegen

Lees meer »

“Mooie erkenning voor ons werk”: drie pioniers Tieltse Perskring ontvangen nationale titel

De Tieltse Perskring is vanaf nu drie bijzondere titels rijker. Guido Defour, erevoorzitter, mag zich vanaf nu bij de Zilveren Palmen der Kroonorde rekenen, Rudi Ailliet en Ronny Neirinck ontvangen de Zilveren Medaille der Orde van Leopold II. “Het is een mooie erkenning voor ons werk.”
The post “Mooie erkenning voor ons werk”: drie pioniers Tieltse Perskring ontvangen nationale titel

Lees meer »

Vernieuwde Spar in Ieper opent de deuren op 7 maart

Op donderdag 7 maart opent de vernieuwde Spar langs de Meenseweg in Ieper de deuren. Het worden dus nog drukke dagen voor verantwoordelijken Mira Vandecasteele en Thomas Lignel en met hen de meer dan 40 personeelsleden, aangevuld met flexi’s en jobstudenten.
The post Vernieuwde Spar in Ieper opent de deuren op 7 maart appeared first on KW.be.

Lees meer »