In zeven jaar nooit zoveel klachten over windmolens

In 2023 waren er 66 klachten over windmolenhinder in Vlaanderen. Dat is het grootste aantal klachten van de afgelopen zeven jaar. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) opvroeg bij Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). In 2022 ging het nog om 51 klachten en in 2021 om 29. De voornaamste redenen van de klachten waren geluidshinder en slagschaduw.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geposeerd gedoeis niet aan mij besteed”

Vijf jaar geleden werd technisch tekenaar Kristof Claeys voltijds trouwfotograaf. Een beslissing die hem geen windeieren legde, want hij viel al verschillende keren in de prijzen. Zo staat hij al voor de derde keer in de top tien van de Masters of Wedding Photography, deze keer ook als enige Belg. Alles bij elkaar rijfde hij vorig jaar 33 awards binnen.<br

Lees meer »

Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke

In Bovekerke bij Koekelare is woensdagmiddag een zware brand uitgebroken in een loods waar ook een wooneenheid in gevestigd is. Er raakte niemand gewond maar de rookpluim was van kilometers ver te zien. De brandweer zal lange tijd moeten nablussen.
The post Grote rookontwikkeling bij brand in loods in Bovekerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wetenschappers vinden microplastics in alle onderzochte menselijke placenta’s: ongerust over gevolgen voor foetussen

Amerikaanse onderzoekers hebben microplastics aangetroffen in menselijke placenta’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de faculteit Gezondheid aan de University of New Mexico (UNM) dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Toxicological Times’. De wetenschappers maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de ontwikkelende foetussen.

Lees meer »

‘Love Island’-single Josephine-Charlotte duikt op in ‘Gestrand op Honeymoon Island’: “Ik geloof écht dat je op tv de liefde kan vinden”

Een oversteek van het ene eiland naar het andere. Josephine-Charlotte Lecluyse (23) mikte al twee keer op dé man van haar leven met ‘Love Island’, maar pakt het nu een stuk riskanter aan. Een deelname aan ‘Gestrand op Honeymoon Island 2’ moet verandering brengen in de relatiestatus van deze verstokte single. Kersverse bruidegom Sidi lijkt alvast goed op weg om

Lees meer »

EXLUSIEF Van inbraken tot cybercrime: zo crimineel is West-Vlaanderen

Een primeur bij de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen. Voor het eerst hebben zij een rangschikking gemaakt van de meest voorkomende criminaliteitsfenomenen in onze provincie. Zo kunnen politiezones zien hoe hoog of laag ze scoren voor verschillende misdrijven, van inbraken over zedenfeiten tot witwassen en cybercrime. Wij mochten het rapport inkijken en zetten de vijf belangrijkste vaststellingen op een rijtje.<br

Lees meer »

Groen smeekt CD&V om versoepeling abortus naar 18 weken niet langer te blokkeren: “Kom met een serieus tegenvoorstel”

Groen-voorzitster Nadia Naji vraagt CD&V om met “een deftig voorstel te komen om de abortustermijn te versoepelen”. Groen en de andere Vivaldi-partijen willen abortus toelaten tot 18 weken in plaats van 12 weken nu, maar CD&V wil niet verder gaan dan 14 weken. “Alle begrip als zij het er ethisch moeilijk mee hebben om dit te stemmen, maar blokkeer een

Lees meer »

Koningin Mathilde aangekomen in Ivoorkust

Koningin Mathilde is zondagavond omstreeks 19.00 uur lokale tijd (20.00 uur Belgische tijd) aangekomen in Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust. Ze brengt een bezoek aan het West-Afrikaanse land als pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Lees meer »

“Vliegt Oekraïne stiekem al met F-16’s?” Of hoe komt het dat Rusland op tien dagen tijd voor miljard aan vliegtuigen verloor?

Rusland heeft op tien dagen tijd tien vliegtuigen verloren. Negen van z’n beste straaljagers en een zeldzaam radarvliegtuig. Over dat laatste zegt Moskou dat het neergehaald werd door ‘bevriend vuur’. Een eigen misser, met andere woorden. Maar zelfs als dat klopt, blijft de Oekraïense trefkracht fenomenaal. Nam het stiekem al F-16’s in gebruik, zoals sommigen opperen? Wordt Rusland roekelozer? Of

Lees meer »