Hoe betrouwbaar is het EPC nog? “In zijn huidige vorm heeft het geen meerwaarde”

De energiedeskundigen die EPC’s opmaken, staan meer dan ooit onder druk. Er zijn steeds meer klachten, de minister wil hen allemaal opnieuw laten studeren en een VRT-reportage sprak zelfs over “grof gesjoemel”. Maar is dat ook terecht?

 

Meer krantenkoppen in België

Verwardheid alom: Millie Bobby Brown praat plots met een ander accent

Er zijn heel wat fans in de war door het accent van Millie Bobby Brown (20) tijdens een recent interview. De ‘Stranger Things’-actrice stond voorheen bekend om haar prominente Britse accent, maar nu lijkt ze dus plotseling te wisselen tussen een Amerikaans accent. “Waar is dat Britse accent gebleven?”, klinkt het al snel op sociale media.

Lees meer »

Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel

Een duo dat vorige week door de politie in Koksijde betrapt werd aan boord van een auto waarin heel wat drugs en een grote geldsom werd gevonden, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer van Veurne dinsdag.
The post Duo dat betrapt werd in auto met drugs en veel geld blijft in cel appeared first on

Lees meer »

34 kandidaten willen de ‘Baekelandt Universalis’ worden

Een Baekelandt-jaar moet voor een deel bestaan uit spannende activiteiten waar de deelnemers absoluut de beste willen zijn. De ‘Baekelandt Universalis’, die zondag 10 maart van start gaat, is daar een voorbeeld van. “34 kandidaten van alle leeftijden zijn ingeschreven en het zijn zo goed als allemaal kandidaten die graag zouden winnen”, zegt Hilde Verhamme van de Cultuurdienst.
The post

Lees meer »

Nieuwe opnames ‘Chantal’ gestart? Copycat Maaike zet Lo-Reninge op zijn kop: “Mensen bleven foto’s nemen”

In Lo werden zondagvoormiddag nabij het administratief centrum op de Markt twee figuren gespot die verdacht veel gelijkenissen vertoonden met inspecteur Chantal Vantomme en sheriff Rik Cloedt uit de politiereeks ‘Chantal’. Maar wie dacht dat de opnames van de derde reeks waren gestart, had het helaas verkeerd voor. Het bleek om een dorpsspel te gaan van de familie Snaet die

Lees meer »

Zwitsers stemmen in met “13e maand” bij pensioen

Zwitserland zal een “13e maand” invoeren bij het wettelijke pensioen, naar analogie met de 13e maand bij het loon. Bij een referendum sprak een meerderheid van de bevolking en de kantons zich vandaag uit voor het voorstel van de vakbonden, zo meldt instituut gfs.bern. Het is de eerste keer dat de Zwitsers bij een volksbevraging “ja” zeggen op een initiatief

Lees meer »

Weinig medelijden met zwaarlijvigheid: meerderheid van Belgen ziet obesitas niet als chronische aandoening

De meeste Belgen beschouwen obesitas niet als een chronische ziekte die je je hele leven lang meedraagt. We plaatsen het ook niet op hetzelfde niveau als aandoeningen zoals astma of diabetes. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Johnson & Johnson. “Maar dat beeld is fout”, zegt maag-darmchirurg Isabelle Debergh. Zij vertelt waarom we obesitas niet alleen maar kunnen oplossen met

Lees meer »

Zesde editie ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’: “We hopen het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen”

24 uur lang zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Leuven Kankerinstituut (LKI). Dat is het doel van ‘Kulak 24 uur tegen Kanker’ op donderdag 7 maart. De zesde editie belooft ‘s ochtends een rijkelijk ontbijt, gevolgd door een 6 urenloop en als toetje een fuif in de Zweetkelder. “Momenteel al 300 lopers die zich hebben ingeschreven.”
The post Zesde editie

Lees meer »