Doina Vlad, Roemeense verpleegster in Wommelgem: “Over dementie had ik weinig geleerd. Mensen worden niet zo oud in Roemenië”

In april 2010 kwam Doina Vlad als 24-jarige verpleegster in België aan. Nu leidt ze het team van woonzorgcentrum Wommelgheem in Wommelgem. “Ik wil niets anders doen en ik wil hier niet meer weg”, zegt ze vastberaden. Ze woont in Deurne met haar man van Indiase afkomst en hun achtjarig zoontje.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgian Cheetahs met Helena Ponette eindigen als vierde op WK atletiek indoor

De Belgian Cheetahs, de Belgische aflossingsploeg op de 4×400 meter bij de vrouwen, zijn zondagavond op de wereldkampioenschappen indooratletiek in het Schotse Glasgow op de vierde plaats geëindigd in de finale met alweer een Belgisch record (3:28.05). Nederland liep naar het goud.
The post Belgian Cheetahs met Helena Ponette eindigen als vierde op WK atletiek indoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee personen opgepakt in Berlijn bij zoektocht naar leden Rote Armee Fraktion

De Duitse politie heeft zondagochtend in Berlijn gebouwen doorzocht op zoek naar twee leden van de extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF). Intussen zijn twee mensen opgepakt, zo bevestigt een woordvoerster van de recherche van deelstaat Nedersaksen. De zoektocht naar de twee terroristen, die al jaren op de loop zijn, vindt plaats in stadsdeel Friedrichshain.

Lees meer »

? HLN 1924: “Drie maanden zijn nodig geweest om uit meer dan 400 meisjes te zoeken wie het geschiktst waren”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Een Paleis der Schoonheid’ uit Het Laatste Nieuws van 2 maart 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier.

Lees meer »

“Rug rechten voor eigen volk”: Zulte Waregem moet tegen SL16 verlies bij Francs Borains wegspoelen

Een onnodig verlies en weggezakt naar de vierde plaats. Dat was de harde balans voor Zulte Waregem na de 2-1-nederlaag bij ‘zwart beest’ Francs Borains. “We hebben de zege weggegeven. Tijd om onze rug te rechten voor eigen volk tegen SL16”, zegt een strijdvaardige Alessandro Ciranni. Dat is nodig, als Essevee de promotiekansen gaaf wil houden.
The post “Rug rechten

Lees meer »

Aster Nzeyimana en Lize Feryn zijn verloofd

“JAAAAA”, staat er in grote letters te lezen op de Instagrampagina van Lize Feryn. Zij is verloofd met VTM-presentator Aster Nzeyimana. Hij stelde de grote vraag op de laatste dag waarop hun pop-upwinkel van modemerk Mélange open was.

Lees meer »