Dakloze Belg betrapt met spullen ter waarde van 35.000 euro

De Italiaanse politie heeft in Firenze een 30-jarige Belg gearresteerd. De man bleek in het bezit van een klein fortuin, zeker voor een dakloze. Hij had meer dan 9.000 euro cash geld op zak en drie winkelkarretjes, volgepropt met gestolen spullen ter waarde van in totaal 35.000 euro. 

Meer krantenkoppen in België

Bellewaerde Park slaat toegangsprijzen lichtjes op, Plopsaland De Panne en Boudewijn Seapark behouden huidig tarief

De toegangsprijzen voor het Ieperse pretpark Bellewaerde Park zijn ietwat gestegen in vergelijking met vorig jaar. Wie zijn tickets online koopt, moet één euro meer betalen dan een jaar geleden. En wie wacht tot aan de kassa moet drie euro meer neerleggen dan in 2023. De toegangsprijzen van de twee andere West-Vlaamse pretparken Boudewijn Seapark en Plopsaland De Panne zijn

Lees meer »

Torhoutse tweelingzussen trouwen op schrikkeldag: “Met Game of Thrones als thema voor het feest”

Het is op zich al speciaal als tweelingzussen op hetzelfde moment en in dezelfde kerk trouwen. Maar als ze dat bovendien op een schrikkeldag doen, wordt het helemaal bijzonder. Het huwelijk van de 29-jarige tweeling Sara en Tine Verplancke op donderdagavond 29 februari in Torhout mag dan ook als een uitzonderlijke gebeurtenis beschouwd worden.
The post Torhoutse tweelingzussen trouwen op

Lees meer »

Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd

Een 41-jarige man uit Verviers is veroordeeld tot twee jaar cel voor een hele reeks diefstallen. De man stal onder meer cosmetica, maar vooral schakelaars in een elektrogroothandel. “De buit bedroeg maar liefst 18.848 euro.”
The post Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Commissie wil zich wapenen tegen drones: “Ze vergen een heel andere aanpak dan op het slagveld”

De Europese Commissie wilt haar hoofdkantoor in Brussel wapenen tegen drones zodat er niet kan gespioneerd worden met zulke toestellen. Het is niet dat ze een aanslag vrezen, maar terreurorganisaties worden wel steeds beter in het bouwen van kleine drones die zoiets kunnen. Wat is nu precies de impact van die drones? En hoe moet je ze tegenhouden? Drone-experten Alain

Lees meer »

Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op

Een 40-jarige Bruggeling heeft bij verstek vier maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een controleur van De Lijn op de kusttram in Knokke-Heist. Het openbaar ministerie had zes maanden cel gevraagd.
The post Slagen aan controleur op kusttram in Knokke-Heist levert vier maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een deftige parochiekerk, geen kathedraal meer: wat is er aan de hand met Toby Alderweireld (en eigenlijk heel Antwerp)?

Hoe sterk staat Antwerp? Het buikgevoel, de statistieken, én Mark van Bommel zijn eensgezind: het is wat het is. “Ik kan er niets anders van maken.” Of hoe ploeg en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen. En dan is zélfs een tweedeklasser geen eenvoudige klip om te nemen. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Nathalie en Peter kunnen 18 jaar na miskraam kindje inschrijven in sterrenregister

Alle ouders die een kindje verloren hebben kunnen voortaan, ongeacht de duur van de zwangerschap of hoe lang het dit ook geleden is, hun kindje laten registeren in een sterrenregister. “Dit is een belangrijke symbolische actie. Het is belangrijk dat er niet gezwegen wordt over dit onderwerp”, aldus Nathalie Fonteyne en Peter Verduyn, die achttien jaar geleden een kindje verloren

Lees meer »