Criminologe schrijft kinderboek over misdaad: “Ze vangen meer op dan je denkt”

De dochter van Charlotte Colman stelt vaak vragen over misdaad. En dus schreef de criminologe er een kinderboek over. “Ik wil ze niet bang maken voor de ‘boze buitenwereld’, maar het is ook vreemd om ze af te schermen.”

 

Meer krantenkoppen in België

VS en Zuid-Korea starten gezamenlijke legeroefeningen

De Verenigde Staten en bondgenoot Zuid-Korea zijn maandag rond het Koreaanse schiereiland met hun jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen gestart. Dit jaar doen volgens Zuid-Korea dubbel zoveel manschappen mee als vorig jaar, tegen een achtergrond van toegenomen spanningen met het nucleair bewapende Noord-Korea.

Lees meer »

LIVEBLOG UK OPEN (VTM 2 & VTM GO). “Dat wordt een boete”: gefrustreerde opponent laat zich even kennen, raakt Van den Bergh ook voorbij Clayton?

Op dag twee van de UK Open is nog één Belg in de running. Mike De Decker werd vanmiddag uitgeschakeld door Ricky Evans, Dimitri Van den Bergh won wél tegen Vincent van der Voort. Later vanavond (20u10) neemt ‘Dancing Dimi’ het op tegen Johny Clayton. In deze liveblog hoeft u niets van de actie te missen, alle matchen zijn bovendien

Lees meer »

Vrouw (27) zegt dat ze een vriendje heeft tegen opdringerige man, maar die gelooft het niet en ‘ondervraagt’ haar minutenlang

De 27-jarige Mary Johnson uit Milton Keynes – die single is – is geïrriteerd. Tijdens het shoppen werd ze aangesproken door een man die haar meerdere complimenten gaf en uiteindelijk om haar nummer vroeg. De Britse dacht de man vriendelijk te kunnen afwijzen door te zeggen dat ze een vriend had, maar dat leek niet te werken. De opdringerige man

Lees meer »

Koningin Mathilde keert bij bezoek aan Ivoorkust terug in de tijd: “Ik ben ook logopediste geweest”

Koningin Mathilde (51) heeft gisteren in Ivoorkust kinderen ontmoet die doof werden geboren. Dankzij een hoorimplantaat en met de hulp van een logopedist leren ze te communiceren. Het bezoek slingerde haar terug in de tijd, zag onze royalty-expert Wim Dehandschutter die meegereisd is. “Ik ben ook logopediste geweest”, vertelde Mathilde. Het roept warme herinneringen op aan haar leven vóór ze

Lees meer »