COLUMN. De lijst van Vlaamse voorrechten wordt langer en langer. De Walen worden stilaan jaloers

Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu vertelt over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem

Donderdagmiddag even voor 14 uur gebeurde op de E 40 in de richting van het binnenland een zwaar ongeval ter hoogte van Beernem. Daarbij raakten drie voertuigen betrokken en werden twee slachtoffers naar het ziekenhuis overgebracht.
The post Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basta lanceert nieuwe campagne voor herbruikbare verpakkingen in Tielt

Sinds 2022 kan je bij verschillende Tieltse horecazaken kiezen voor een herbruikbare verpakking voor afhaalmaaltijden. Voor dat Basta-project, waarvoor vzw WOP! de krachten bundelt met de stad Tielt, wordt nu een nieuwe promotiecampagne gelanceerd.
The post Basta lanceert nieuwe campagne voor herbruikbare verpakkingen in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Goede redenen om te geloven” dat Hamas slachtoffers verkrachtte, stelt VN – Hamas roept Palestijnen op tot “confrontaties” met Israël tijdens ramadan

Vertegenwoordigers van Egypte, Hamas, Qatar en de Verenigde Staten onderhandelen vandaag in Caïro verder over een wapenstilstand in Gaza. De Egyptische zender ‘AlQahera News’ meldt dat er zondag “aanzienlijke vooruitgang” werd geboekt. Ondertussen roept een vertegenwoordiger van terreurbeweging Hamas in Libanon de Palestijnen juist op tot “confrontaties” met Israël tijdens vastenmaand ramadan. Daarnaast blijkt uit een nieuw rapport van de

Lees meer »

Drie jaar na sluiting laatste cinema, strijkt bioscoopgroep opnieuw tijdelijk neer in Knokke-Heist

Lumière Groep opent een tweede zomer op rij de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in CC Scharpoord in Knokke-Heist. In de zomer van 2023 vonden 6.400 bezoekers de weg naar de pop-upcinema. “Grote filmkleppers zoals ‘Barbie’ en ‘Oppenheimer’ zorgden vorig jaar voor een gigantisch succes. We kijken dan ook opnieuw uit naar een zomer vol filmgenot, ontspanning en cultuur”, zegt burgemeester

Lees meer »

De jonge jaren van Bart Peeters: “Mijn eerste lief waren er meteen twee: twee zussen, mét wederzijdse toestemming”

Wie hem aan het werk ziet in ‘De droomfabriek’, kan moeilijk geloven dat Bart Peeters (64) eigenlijk weinig brood zag in een toekomst in de schijnwerpers. “Mijn broer Stijn was de ster”, aldus de zanger/presentator. We duiken in z’n jonge jaren: van z’n schrik voor de haagschaar tot zijn succes met The Radios. En waarom werden Bart en z’n broer

Lees meer »

10 keer per jaar 75km/u in de bebouwde kom? Boete betalen volstaat niet langer, hardleerse chauffeurs moeten straks naar politierechter

Automobilisten die zogenaamde kleine overtredingen opstapelen en vandaag nog wegkomen met het netjes betalen van boetes, zullen in de nabije toekomst voor de politierechtbank moeten verschijnen. Hardleerse bestuurders riskeren hun rijbewijs voor langere tijd kwijt te spelen. Dat kondigden minister van Mobiliteit George Gilkinet (Groen) en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) aan.

Lees meer »

“Dutch reach” straks in héél Europa standaard om autodeur te openen: zo maak je er gewoonte van

Als je je rijbewijs wil halen, zal je binnenkort ook gecontroleerd worden op de manier waarop je je portier opent. De zogenoemde Dutch reach moet in Europa de standaard worden om ongevallen met openzwaaiende autodeuren te vermijden. Toch zal het niet gemakkelijk worden om alle autobestuurders te overtuigen de veilige techniek te gebruiken, zegt sociaal psycholoog Vera Hoorens.

Lees meer »