Brandje in team van Verstappen? ‘Red Bull-teambaas Christian Horner geadviseerd om op te stappen na urenlange ondervraging’

Red Bull-teambaas Christian Horner zit in nauwe schoentjes. Verschillende Britse bronnen melden dat gewezen F1-baas Bernie Ecclestone hem geadviseerd heeft om zijn ontslag in te dienen, nadat hij afgelopen vrijdag urenlang ondervraagd is over mogelijk grensoverschrijdend gedrag. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming is na vier dagen enige deelnemer van zwaarste ultramarathon ter wereld: “Eén atleet had geen kleur meer in zijn vingers”

Vier dagen na de start van de 6633 Arctic Ultra, de zwaarste ultramarathon ter wereld in Canada, is onze landgenoot Chris Seynaeve (43) de laatste overgebleven deelnemer. Hij besloot dinsdagavond onze tijd om als enige nog verder richting poolcirkel te trekken. Zijn prestatie is extra straf omdat de regio het zwaarste weer in weken te verduren krijgt, met temperaturen die

Lees meer »

Maart als zwarte maand?

Ook al voelen we stilaan de lentekriebels, de maand maart kondigt zware bewolking en hier en daar een onweder aan op de weerkaart van het West-Vlaams topvoetbal. Nog voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup op Union woensdag was al duidelijk dat Club Brugge onder Ronny Deila van geen succesvol seizoen
The post Maart als zwarte

Lees meer »

“Ik ben best progressief, maar ik ga geen drugs promoten”: Burgemeester verzet zich tegen komst van wietfestival

Gaat er in West-Vlaanderen straks een omstreden wietfestival door? Een Roeselaarse ondernemer wil een cannabisbeurs organiseren aan het kasteel van Bossuit in Avelgem, maar stoot op een njet van burgemeester Lut Deseyn. “Het was meteen duidelijk dat het zaakje niet 100 procent koosjer was.”
The post “Ik ben best progressief, maar ik ga geen drugs promoten”: Burgemeester verzet zich tegen

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu begeleider weer les moet volgen: zo ‘gruwelijk’ beleven ouders de rijles met hun kind. “Beveiligingsfirma moest ons bevrijden”

Er is weinig zó zenuwslopend als samen met een meerderjarige tiener, die de gevoeligheden van het verkeer niet kent, achter het stuur kruipen. Toch leren veel ouders hun kind autorijden. Vanaf vandaag moet zo’n begeleider — opnieuw — een verplichte vorming volgen. Dat rijles geven niet altijd op wieltjes loopt, getuigen vier ouders die vertellen over hun ‘gruwelijkste’ rijervaring met

Lees meer »

Italiaans gezin anderhalf jaar na ontvoering in Mali vrijgelaten

Meer dan anderhalf jaar nadat ze waren ontvoerd door een jihadistische groepering in Mali, zijn het Italiaans echtpaar Rocco Langone en Maria Donata Caivano en hun zoon Giovanni Langone in de nacht van maandag op dinsdag vrijgelaten. Dat heeft een woordvoerder van premier Giorgia Meloni dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Vastbinden en afzonderen gebeurt minder dan 30 jaar geleden in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen, blijkt uit onderzoek VIVES

Dwangmethodes komen minder voor in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen dan 30 jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de hogeschool VIVES. Twee jaar lang hebben drie onderzoekers van Vives hulpverleners uit psychiatrische ziekenhuizen in West-Vlaanderen bevraagd over dwangmethodes. Dat zijn gebruiken in de psychiatrie om de patiënten te beschermen tegen zichzelf en anderen, zoals vastbinden of afzonderen.

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vandaag is voorgesteld. Ombudsman Philippe Touwaide pleit voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten: "Een oud vrachtvliegtuig dat ’s avonds laat landt of ’s ochtends vroeg opstijgt op Brussels Airport, dat moet

Lees meer »

Belevingscontainer toont hoe bedrijventerreinen kunnen helpen in strijd tegen water

Bedrijventerreinen kunnen een flink steentje bijdragen in de strijd tegen wateroverlast en droogte. Om dat kracht bij te zetten, streek het project Vlaanderen Waterproof donderdag neer op het bedrijventerrein Tielt Noord. Bezoekers konden er ontdekken welke maatregelen er samen genomen kunnen worden.
The post Belevingscontainer toont hoe bedrijventerreinen kunnen helpen in strijd tegen water appeared first on KW.be.

Lees meer »