Wachttijd in transgenderzorg loopt op tot tweeënhalf jaar: ‘Ik werd er radeloos van’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Duels met de Maneblussers zijn sinds mensenheugenis emotioneel geladen

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Duels met de Maneblussers zijn sinds mensenheugenis emotioneel geladen appeared first on KW.be.

Lees meer »

18-jarige Belg Joseph Nonge eist negatieve hoofdrol op bij Juventus: middenvelder valt in tegen Napoli, geeft penalty weg en wordt weer gewisseld

Een absolute horroravond voor Joseph Nonge. De 18-jarige Belg van Juventus mocht voor de vierde keer invallen voor de club uit Turijn, maar zijn invalbeurt was van korte duur – welgeteld 14 minuten. In die tijd had Nonge een strafschop veroorzaakt, waaruit Napoli de beslissende 2-1 scoorde. Coach Massimiliano Allegri haalde onze landgenoot opnieuw naar de kant.

Lees meer »

‘Modeldirecteur’ en Zoerselse kompaan hoeven niet naar de cel voor seksdates met tieners: “Alles gebeurde met wederzijdse toelating”

De voormalige directeur van de ‘matrozenschool’ in Bredene heeft twee jaar celstraf met uitstel gekregen voor zedenfeiten met minderjarigen. Philip D. (63) had tien jaar lang seksdates met tienerjongens en maakte daar ook beelden van. “Alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, oordeelde de rechter. Zijn kompaan Daniël W. uit Zoersel kreeg twee jaar cel met uitstel en 4.000 euro boete voor

Lees meer »

Nieuw busje met aangepaste faciliteiten voor wzc Ter Linden: “Op die manier meer en meer voldoen aan de zorg van onze bewoners”

Donderdagavond, 29 februari, werden de sleutels van een nieuw busje officieel overhandigd aan het wzc Ter Linden in Veurne. Dat gebeurde tijdens een receptie met voorstelling van de sponsors die het mogelijk maakten dat dit aangepaste busje voor bewoners van het woonzorgcentrum kon betaald worden. TWS manager Geert Devloo was dan ook bijzonder fier dat er meer dan dertig sponsors

Lees meer »

Vakbonden gaan voorstellen voor gevangenissen aan achterban “voorleggen, niet verdedigen”

Na het overleg maandagmorgen met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) gaan de vakbonden de voorstellen die op tafel liggen aan de achterban voorleggen. “De achterban beslist of de stakingsaanzegging geactiveerd wordt of niet”, zegt Frank Conings, federaal secretaris justitie van ACV Openbare Diensten. “We gaan de voorstellen voorleggen, niet verdedigen.”

Lees meer »

Uitgerekend Vini Jr. scoort twee keer in dolgek gelijkspel tussen Valencia en Real, match overschaduwd door horrorblessure Diakhaby

Dol slot in het 2-2 gelijkspel tussen Valencia en Real Madrid. De Koninlijke stond na een halfuur 2-0 achter, maar sleepte dankzij een voortdurend geviseerde Vinicius Junior een punt uit de brand. Jude Bellingham dacht de 2-3 te hebben gemaakt, ware het niet dat de scheidsrechter al had afgefloten. Mouctar Diakhaby werd in de slotfase afgevoerd met een brancard.

Lees meer »

Na diagnoses van borst- en huidkanker ontvangt Sarah Ferguson eindelijk goed nieuws

Sarah Ferguson (64) – de voormalige echtgenote van prins Andrew – heeft eindelijk goed nieuws ontvangen. Ze onderging in januari een operatie voor huidkanker en de ziekte lijkt zich sindsdien niet meer te verspreiden. Ferguson kreeg het de afgelopen jaren al hard te verduren op gezondheidsvlak. Afgelopen juli kreeg ze de diagnose borstkanker, die ze inmiddels ook al overwonnen heeft.

Lees meer »