VS klaagt: in beslag genomen superjacht van Russische oligarch kost meer dan 7 miljoen aan onderhoud per jaar

Meer dan 7 miljoen dollar per jaar. Zoveel kost het de Amerikaanse overheid om een superjacht te onderhouden dat werd afgepakt van een gesanctioneerde Russische oligarch. De Amerikanen dringen er bij de rechter op aan hen het gigantische schip te laten veilen, voor een lopende discussie over wie nu juist de eigenaar is, beslecht wordt. Dat meldt ‘Reuters’. 

Meer krantenkoppen in België

Assisen scalpermoord – Beschuldigde geeft toch toe dat hij slachtoffer bewust de keel oversneed

Ridoan Oudaha (43) heeft na de getuigenverhoren toch toegegeven dat hij zijn ex-partner Jill Himpe (36) bewust de keel oversneed. Tijdens het onderzoek en op het assisenproces hield de beschuldigde vol dat hij het slachtoffer op 5 november 2019 per ongeluk verwondde. “Ik kreeg het niet over mijn lippen”, klonk het.
The post Assisen scalpermoord – Beschuldigde geeft toch toe

Lees meer »

‘LikeMe’-gezicht Francisco Schuster werd geadopteerd via frauduleuze adoptiedienst: “Schandalig dat dit op tv komt”

“Een schop in onze maag.” Dat vindt Yung Fierens (45) van adoptiebelangengroep CAFE van ‘Francisco Desir’, de docureeks waarin Francisco Schuster (22) op zoek gaat naar z’n biologische moeder. “Hem valt niets te verwijten, de openbare omroep wél”, verklaart ze aan ‘Dag Allemaal’. Van frauduleuze adopties en ontvoerde kinderen tot opzettelijke verminking: de waarheid is een stuk minder rooskleurig dan

Lees meer »

Zware terreinwagen belandt in de berm

Afgelopen nacht verloor in Beernem de chauffeur van een zware 4×4 de controle over zijn stuur en belandde in de berm.
The post Zware terreinwagen belandt in de berm appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG WK INDOOR. Favoriete Noor Vidts tweede in vijfkamp na ochtendsessie, belangrijkste uitdaagster Vicente afgevoerd met brancard

Vanaf vandaag tot en met zondag staat het WK indooratletiek op de planning. Onder andere meerkampster Noor Vidts verdedigt haar titel in de vijfkamp, terwijl haar grootste concurrente Maria Vicente al met een zware blessure uitviel. Wat kunnen de 15 aanwezige Belgen – een recorddelegatie – betekenen? Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Leger Oekraïne trekt zich terug uit twee dorpen nabij Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft zich teruggetrokken uit nog twee dorpen in de buurt van de oostelijke stad Avdiivka, die eerder deze maand werd veroverd door Russische troepen. Dat meldt de Oekraïense militaire woordvoerder Dmytro Lykhovy. Het gaat om de dorpen Sieverne en Stepove, plaatsen die voor de Russische invasie elk minder dan honderd inwoners hadden. Maandag trokken de Oekraïners zich

Lees meer »

Twee mogelijke aanslagen verijdeld in onderzoek naar geradicaliseerde tieners: “De datum lag al vast”

De tieners die een terroristische aanslag in ons land planden, hadden een concreet doelwit: de Brusselse concertzaal ‘Le Botanique’. Ze waren zelfs al op zoek naar wapens. Maar daar stopt het niet. Er werd mogelijk nóg een aanslag verijdeld: in een ander dossier werd een meerderjarige jongen uit Luik aangehouden – die ook een aanslag wou plegen en contact had

Lees meer »

Vlaams Belang klaagt onveilige schoolomgevingen in deelgemeenten aan

Chauffeurs rijden nabij de Zedelgemse scholen te vaak sneller dan 30 km per uur, stelt Vlaams Belang vast. Beter oplichtende verkeersborden moeten een prioriteit zijn voor de veiligheid, klinkt het. Vaste zones 30 in de schoolstraten met ook politiecontroles worden volop uitgewerkt met het bestuur, reageert burgemeester Vermeulen.
The post Vlaams Belang klaagt onveilige schoolomgevingen in deelgemeenten aan appeared first

Lees meer »

Nooit eerder vertoonde beelden in ‘Ik vraag het aan’: zo klonk de 12-jarige Maksim Stojanac

In het VRT-programma ‘Ik vraag het aan’ blikt Maksim Stojanac (26) terug op het prille begin van zijn carrière. Het nummer ‘Hallelujah’ brengt hem terug naar het moment waarop de wereld voor het eerst zijn zangtalent hoorde. In de aflevering zingt niet Maksim het nummer, maar wel Portland-zanger Jente Pironet (32). Een grote verrassing, want Jente onderbrak zijn carrière enkele

Lees meer »