Vrouw (58) bezweken aan verwondingen na woningbrand

De vrouw die zondagavond levensgevaarlijk gewond is geraakt bij een woningbrand langs de Varkensmarkt in Oordegem, bij Lede, is bezweken aan haar verwondingen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

 

Meer krantenkoppen in België

7 gemeenten uit Leiestreek werken samen om trainerstekort bij sportclubs aan te pakken

Enkele gemeenten uit de Leiestreek gaan samenwerken om het trainerstekort bij de verschillende sportclubs aan te pakken. Het gaat om een initiatief van Burensportdienst Leiestreek, waar De Pinte, Deinze, Aalter, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte in zitten. Het overkoepelende project wil de sportclubs steunen om aan een betere instroom, kwaliteit en waardering van trainers te kunnen werken.

Lees meer »

Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg

Er zullen geen nieuwe bomen sneuvelen in onze provincie als gevolg van het bereikte landbouwakkoord van 16 februari. Daarmee stelt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe provincieraadslid Simon Bekaert (Vooruit) gerust, die de vraag op tafel legde tijdens de provincieraad.
The post Vlaams landbouwakkoord staat provinciale bebossingsplannen niet in de weg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus Franciscus heeft bronchitis

Paus Franciscus (87) heeft zaterdag gezegd dat hij last had van bronchitis. Tijdens een evenement in het Vaticaan kon hij namelijk zijn toespraak niet voorlezen vanwege een hoestbui.

Lees meer »

James Ensors meesterwerken nu ook als videogame

Zaterdagmorgen, 2 maart, werd de gratis videogame Please Touch The Artwork 2 voorgesteld in het Oostendse James Ensorhuis door de Brusselse gameontwerper Thomas Waterzooi en de Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.
The post James Ensors meesterwerken nu ook als videogame appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONS RAPPORT. Van “voerde alles perfect uit” tot “niet op het niveau van zijn natuurlijke talent”: net geen maximumscore en amper één buis in Bahrein

Max Verstappen is het nieuwe Formule 1-seizoen begonnen met een zege. Onze F1-watcher overschouwt het deelnemersveld van de Grote Prijs van Bahrein met een kritische blik in de vorm van een rapport. Alle twintig piloten worden, in volgorde van uitslag, beoordeeld met een punt op tien. Verstappen krijgt net geen maximumscore, ook onder anderen Sainz, Russell en Zhou krijgen goede

Lees meer »

Makro Machelen wordt tijdelijk parkeerterrein voor leasewagens

Het terrein van de oude Makro winkel in Machelen wordt tijdelijk een parkeerterrein voor nieuwe elektrische wagens van een leasemaatschappij. Op termijn krijgt het hele terrein een nieuwe invulling met winkels en verdelers van goederen en spullen die niet te koop zijn bij de lokale bestaande handelaars. Terwijl de omgevingsvergunningsaanvraag loopt moet de eigenaar het terrein onderhouden en zorgen dat

Lees meer »

TERUGLEZEN Oekraïne. VS: geen voortekenen Russische kernaanval – Kiev haalt recordaantal vliegtuigen neer: 13 toestellen in 12 dagen

De Verenigde Staten hebben geen aanwijzingen dat Moskou een nucleaire aanval plant. Dat zegt een woordvoerder van het Pentagon donderdag. De Russische president Vladimir Poetin had NAVO-landen gewaarschuwd dat ze een kernconflict riskeren als ze troepen naar Oekraïne zouden sturen. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 29 februari terug.

Lees meer »

Glimlachend en hand in hand: Geri Halliwell en Christian Horner doen alsof er geen vuiltje aan de lucht is op Grand Prix

Hun huwelijk verkeert in zwaar weer, maar daar laten Geri Halliwell en Christian Horner voorlopig niks van zien. Na veel speculatie over de reden waarom de voormalige Spice Girl haar echtgenoot achterna reisde naar Bahrain, arriveerden de twee net hand in hand op het circuit. En het koppel doet zo alsof er geen vuiltje aan de lucht is, terwijl vrijdag

Lees meer »

Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

De Raad van Vlaanderen pleitte tijdens de Eerste Wereldoorlog voor vernederlandsing en een onafhankelijk Vlaanderen, het leverde het merendeel van de leden de doodstraf op. In een nieuw boek gaat Patrick Libbrecht (64) uit Gullegem dieper in op die leden.
The post Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

Lees meer »

Maxim De Cuyper van Club Brugge riskeert twee speeldagen schorsing na duw aan ref

Het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee wedstrijden schorsing, plus twee met uitstel en een boete van 3000 euro, gevorderd voor een duw die Maxim De Cuyper (Club Brugge) gaf aan scheidsrechter D’Hondt tijdens de bekermatch tegen Union. Voor de afgebroken aanval door Nurio Fortuna (AA Gent) tegen Standard vroeg het bondsparket één speeldag met uitstel

Lees meer »

Man naar ziekenhuis en huis onbewoonbaar nadat zetel vuur vat in Bissegem: “Rookmelder heeft weer nut bewezen”

Een oudere man raakte bevangen door de rook nadat zondagnacht brand uitbrak in de Kwade Dries in Bissegem. Door de hevige rookontwikkeling werd de woning tijdelijk onbewoonbaar verklaard maar met dank aan een rookmelder is erger vermeden. De vrouw des huizes bleef ongedeerd.
The post Man naar ziekenhuis en huis onbewoonbaar nadat zetel vuur vat in Bissegem: “Rookmelder heeft weer

Lees meer »

Volksjury verklaart man uit Kortrijk schuldig aan moord op ex-vriendin

Op het assisenproces in Brugge is een man uit Kortrijk door de volksjury schuldig verklaard aan moord op zijn ex-vriendin. Hij sneed in 2019 de keel over van de vrouw uit Wevelgem. De man beweerde altijd dat hij zijn ex-vriendin per ongeluk verwondde, maar afgelopen vrijdag bekende hij dat hij de vrouw bewust om het leven bracht. In de loop

Lees meer »

Noodtoestand in Haïti nadat honderden gevangenen worden bevrijd

De regering van Haïti heeft de noodtoestand uitgeroepen na gewelddadige confrontaties in de hoofdstad en de ontsnapping van honderden gevangenen. Een deel van de humanitaire hulp is gestaakt: “Op dit moment kunnen wij de veiligheid van onze hulpverleners niet garanderen”, zegt een woordvoerster van Plan International.

Lees meer »