Vliegtuig moet kort na opstijgen noodlanding maken nadat passagiers klagen over “vieze geur” in toestel

Een vliegtuig dat vrijdag vertrok vanuit Delhi richting Mumbai moest al na een halfuur rechtsomkeer maken wegens een vreemd voorval. Passagiers begonnen kort na opstijgen te klagen over een “vieze geur” die zich in de cabine vulde. De stank bleek zo ondraaglijk dat een man dreigde flauw te vallen.

 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Elisabeth Lucie Baeten: “In een nis werd ik omsingeld door een groep van zes, zeven mannen. Pas later heb ik beseft hoe fout dat was”

Ze reikte een MIA uit, won een Kastaar, straalde bij de Ensors. Maar toen werd het plots stil rond Elisabeth Lucie Baeten (33) en sinds deze week weten we waarom: in het ziekenhuis ging haar baarmoeder eruit. “Ik heb al pijn sinds m’n zestien en het houdt maar niet op. Ik ben, in de basis, een grote optimist. Maar als

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

Zet Bart De Wever de deur open voor een regeringsdeelname van Vlaams Belang? De N-VA-voorzitter laat duidelijk verstaan dat hij niet in de Vlaamse regering zal stappen zonder een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Wat zit daar achter? Politicoloog Carl Devos (UGent) fileert de beweegredenen van De Wever. “Die strategie straalt wanhoop uit.”

Lees meer »

KAART. Elke dag worden nog tien voetbalvelden grond verhard, met Antwerpen als slechte leerling: hoe zit het in jouw gemeente?

Elke dag wordt nog 5 hectare grond verhard, ofwel tien voetbalvelden. Daarmee halen we de doelstellingen van de betonstop bij lange niet, hoewel de snelheid dat er verhard wordt stagneert. De provincie Antwerpen is verhoudingsgewijs het meest verhard van alle Vlaamse provincies en na Limburg gaat het in Antwerpen ook het snelst de verkeerde richting uit. Bekijk hoe het in

Lees meer »

Bespaart u straks duizenden euro’s op een elektrische wagen? Spectaculaire prijzenoorlog aan de gang

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

Hooggerechtshof behandelt Trumps claim over presidentiële immuniteit

Het Amerikaanse Hooggerechtshof stemt ermee in om te onderzoeken of Donald Trump op het moment van de bestorming van het Capitool nog van presidentiële immuniteit genoot. De beslissing is een succes voor Trump, die probeert het begin van een mogelijk proces over het beïnvloeden van de verkiezingen van 2020 zo lang mogelijk uit te stellen.

Lees meer »

’t Zandlopertje wordt nog eens opgelapt voor uitbating: “Sloop nog niet voor meteen”

Het horecapand ’t Zandlopertje in zal door eigenaar stad Brugge dan toch nog eens opgeknapt worden. “De nieuwbouw waarvan eerder sprake was, is nog niet voor onmiddellijk. Met de uitbaters van Banana Moon hebben we nieuwe huurders gevonden voor de vakantieperiodes”, zegt schepen Minou Esquenet.
The post ’t Zandlopertje wordt nog eens opgelapt voor uitbating: “Sloop nog niet voor meteen”

Lees meer »

LIVEBLOG STRADE BIANCHE. Indrukwekkende Pogacar demarreert op 81 km (!) van de streep, Belgen laten zich zien in achtergrond

Vandaag staat met de Strade Bianche alweer een mooie klassieker op het programma. Tadej Pogacar trapt op de Toscaanse grindwegen z’n seizoen op gang en is meteen dé topfavoriet. De Sloveen lijkt de verwachtingen meteen in te lossen. Op 81 kilometer (!) van de streep ontbond hij al z’n duivels. Volg al het nieuws rond de Strade in onze liveblog!

Lees meer »

Groen smeekt CD&V om versoepeling abortus naar 18 weken niet langer te blokkeren: “Kom met een serieus tegenvoorstel”

Groen-voorzitster Nadia Naji vraagt CD&V om met “een deftig voorstel te komen om de abortustermijn te versoepelen”. Groen en de andere Vivaldi-partijen willen abortus toelaten tot 18 weken in plaats van 12 weken nu, maar CD&V wil niet verder gaan dan 14 weken. “Alle begrip als zij het er ethisch moeilijk mee hebben om dit te stemmen, maar blokkeer een

Lees meer »

Exen van Frederik winnen quiz van de ouderraad in Madonna

De ouderraad van de vrije basisschool Madonna organiseerde op zaterdag 24 februari de zevende editie van de Horen!Zien!Schrijven!-quiz. OC ’t Madointje liep mooi vol met 34 ingeschreven ploegen, goed voor 136 quizzers in totaal.
The post Exen van Frederik winnen quiz van de ouderraad in Madonna appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geert Messiaen schrijft tiende boek over vergrijzingsproblematiek: “Ik ben van de protestgeneratie”

Leve het actieve burgerschap voor de ouderen, dat is kort en bondig samengevat waar Geert Messiaen in zijn tiende boek voor pleit. “Ik kon het niet laten om net voor de verkiezingen toch nog wat aandacht te vragen voor de tsunami aan problemen die op ons afkomt.”
The post Geert Messiaen schrijft tiende boek over vergrijzingsproblematiek: “Ik ben van de

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VS gaan humanitaire hulp droppen via de lucht – Belgische regering zet steun aan UNRWA voort

Volgens Hamas zijn zeven gijzelaars die werden vastgehouden in de Gazastrook omgekomen bij Israëlische bombardementen op het Palestijns gebied. Verder kondigde onze premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aan dat België doorgaat met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »