Vlaamse regering op zoek naar akkoord om te vermijden dat boerenprotest weer oplaait

De Vlaamse regering zit opnieuw samen om te bekijken op welke manieren ze de boeren tegemoet kan komen. Die verwachten concrete maatregelen. Ondertussen kondigen boeren aan morgen de Antwerpse haven te gaan blokkeren. 

Meer krantenkoppen in België

Céline haalt goud op Michel Servaiswedstrijd

Komen-Waasten is een kampioene rijker. Céline Boucq, de 17-jarige studente aan de Komense hotelschool, slaagde erin om goud binnen te halen tijdens de Michel Servaiswedstrijd. De internationale competitie, waarbij deelnemers uit verschillende Europese landen het tegen elkaar opnemen, moet het horecatalent van de toekomst in de verf zetten. Tijdens zeven verschillende opdrachten, zoals het versnijden
The post Céline haalt goud

Lees meer »

Opendeur in wzc Maria Rustoord op Dag van de Zorg

Op zondag 17 maart zet het wzc Maria Rustoord in de Weststraat van 10 tot 17 uur de deuren wagenwijd open ter gelegenheid van Dag van de Zorg. Tijdens deze speciale dag is er een interactieve wandeling voorzien in het woonzorgcentrum. Onderweg ontdek je hoe ze daar wonen en leven. Je kan je laten verrassen
The post Opendeur in wzc

Lees meer »

Apple trekt de stekker uit de Apple Car

Na bijna tien jaar trekt Apple de stekker uit ‘Project Titan’. Daarmee bergt het techconcern uit Cupertino zijn plannen op om een elektrische auto te bouwen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. Een groot deel van de bijna 2.000 mensen die meewerkten aan het project, zou nu op AI gaan focussen.

Lees meer »

Maart als zwarte maand?

Ook al voelen we stilaan de lentekriebels, de maand maart kondigt zware bewolking en hier en daar een onweder aan op de weerkaart van het West-Vlaams topvoetbal. Nog voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup op Union woensdag was al duidelijk dat Club Brugge onder Ronny Deila van geen succesvol seizoen
The post Maart als zwarte

Lees meer »

Vals Facebookprofielen van presentator Xavier Taveirne proberen Radio2-luisteraars op te lichten

Er gaan enkele valse Facebookprofielen rond van Xavier Taveirne, die sinds kort het programma ‘Winwin’ presenteert op Radio2. Die oplichters doen zich voor als Xavier en delen cadeaus uit of vreemde links die tot phising kunnen leiden. Xavier wil nu op Facebook mensen waarschuwen voor die valse profielen en roept op om ze ook te rapporteren. “Ik zou dat nooit

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van Bart De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn hele strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de Vlaamse regeringsvorming aan zijn eis voor een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Komt er een federale regering zonder Vlaamse meerderheid, dan hoeft men Vlaams niet op hem te rekenen, zei hij. Dat roept vragen op, niet in het minst of hij hiermee de deur open zet voor regeringsdeelname van Vlaams Belang. Politicoloog Carl Devos

Lees meer »

UPDATE. Alles wat we nu weten over de vier opgepakte tieners die terroristische aanslag in België planden: “Ze spraken over een Brusselse concertzaal”

Planden vier tieners – tussen 15 en 18 – een terroristische aanslag in ons land? Die vraag proberen speurders te beantwoorden. De vier dweepten online alleszins met de Islamitische Staat en hadden het in hun chatgroepje over “gewelddadige acties”. Ook een Brusselse concertzaal kwam ter sprake. Daarom viel de politie zondagochtend bij hen thuis binnen. Hier leest u alle feiten

Lees meer »

EXCLUSIEF ONDERZOEK. 30 autodealers onthullen welke vernietigende eisen fabrikanten aan hen opleggen: hoe voel je dat bij nieuwe aankoop?

Hoeveel verdient je garagist nu écht nog aan je wagen? Amper nog een paar honderd euro, zo blijkt uit onderzoek van HLN. Wij spraken met dertig garagehouders die ons voor het eerst een blik gunnen op hun rekeningen én de ongeziene eisen van sommige autofabrikanten – tot de deurklink van de toonzaal toe. Én dat heeft een invloed op de

Lees meer »

Oproep van staatssecretaris De Moor valt op koude steen: amper 14 Vlaamse gemeenten vangen vrijwillig extra asielzoekers op

De oproep van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor om tegen betaling extra asielzoekers op te vangen, valt op een koude steen. De voorbije twee jaar richtte De Moor die vraag aan alle 581 Belgische gemeenten, maar slechts 39 gingen daarop in. Over welke gemeenten gaat het? Welke partij is het meest royaal om lokaal onderdak te bieden?

Lees meer »