Ruslandkenner Joris Van Bladel: “Ik sluit niet uit dat Oekraïne dit jaar de oorlog verliest”

Europa heeft zich verkeken op de weerbarstigheid van het Russische leger, zegt Rusland-kenner Joris Van Bladel. “We hebben historische kansen gemist om Europa veiliger te maken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Van Tigchelt reageert op dodelijk ongeval met dronken bestuurder in Gent: “Mirakeloplossing bestaat niet”

Er bestaat geen mirakeloplossing om volledig uit te sluiten dat hardleerse verkeersovertreders met een rijverbod toch opnieuw achter het stuur kruipen. Dat heeft minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) gezegd in de Kamer. De regering zet wel in op gedragsverandering en denkt aan werkstraffen op een spoedafdeling voor hardleerse verkeersovertreders.

Lees meer »

INTERVIEW. Jani Kazaltzis en Jens Fissers geven inkijk in hun relatie: “De extraverte Jani: thuis bestaat die niet”

“Onze verschillende leefwerelden: dat leek mij bij aanvang een probleem.” Jani Kazaltzis (44) is de eeuwige dromer, grote liefde Jens Fissers (35) blijkt dan weer nuchter en rationeel. Hun romance liet een tijdje op zich wachten, maar ondertussen hebben ze elkaar volledig gevonden. De tv-maker en zijn partner vertellen hoe ze verliefd werden, wat de reactie van hun omgeving was

Lees meer »

Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd

Een 41-jarige man uit Verviers is veroordeeld tot twee jaar cel voor een hele reeks diefstallen. De man stal onder meer cosmetica, maar vooral schakelaars in een elektrogroothandel. “De buit bedroeg maar liefst 18.848 euro.”
The post Twee jaar cel voor heroïneverslaafde man die na tien winkeldiefstallen met totale buit van 19.000 euro betrapt werd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw breekt been wanneer olifant haar met slurf vastgrijpt tijdens ritje en haar met een grote zwaai op de grond gooit

De Indiase tak van dierenrechtenorganisatie PETA eist nogmaals dat het land ritjes op de rug van olifanten verbiedt en roept toeristen op om niet meer te betalen om op zo’n dier te rijden. De organisatie verspreidt beelden van een toeriste die eerder deze maand haar been brak toen ze op de grond werd gegooid door een olifant. “Het is gewoonweg

Lees meer »

Uitstel beslissing over de toeristische ontsluitingsweg in Middelkerke: “Het niet goedkeuren hiervan is onverantwoord”

De goedkeuring voor een cruciale nieuwe toeristische verbinding tussen de E40 en het centrum van Middelkerke blijft uit, tot grote frustratie van burgemeester Jean-Marie Dedecker. Het tracé, dat bedoeld is om de drukke Spermaliestraat veiliger te maken, wacht nog steeds op groen licht. Burgemeester Dedecker benadrukt dat verdere vertraging onverantwoord is.
The post Uitstel beslissing over de toeristische ontsluitingsweg in

Lees meer »

LIVEBLOG STRADE BIANCHE. Indrukwekkende Pogacar op weg naar zege met fenomenale solo, Van Gils strijdt om plek twee

Vandaag staat met de Strade Bianche alweer een mooie klassieker op het programma. Tadej Pogacar trapt op de Toscaanse grindwegen z’n seizoen op gang en is meteen dé topfavoriet. De Sloveen lijkt de verwachtingen meteen in te lossen. Op 81 kilometer (!) van de streep ontbond hij al z’n duivels. Volg al het nieuws rond de Strade in onze liveblog!

Lees meer »

Bom onder West-Vlaams gerecht: “Fraude bij examen is topje van de ijsberg”

Examenfraude schudt de West-Vlaamse gerechtelijke wereld momenteel grondig door elkaar. De Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) eist een strafonderzoek nadat is gebleken dat de vragen voor het magistratenexamen van januari vooraf bezorgd werden aan minstens één kandidaat, de zoon van een koppel magistraten uit West-Vlaanderen. Ook degene die de vragen doorspeelde, is een magistraat uit onze provincie. De affaire

Lees meer »