“Politiek is echt hard”: Alexandra D’Archambeau (Open VLD) emotioneel in TikTok-video (en ze is niet de enige)

Met een opvallende emotionele video op TikTok maakt Open VLD-politica Alexandra D’Archambeau bekend dat ze niet op de lijst voor de federale verkiezingen zal staan. Haar tranen laat ze de vrije loop. Steeds vaker tonen politici zich kwetsbaar en dat is volgens expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke niet onlogisch. "De politiek volgt de maatschappij." 

Meer krantenkoppen in België

Internet in de ban van ‘verdwijning’ prinses Catherine: meest absurde theorieën gaan viraal

Hij had het ongetwijfeld niet verwacht. Maar toen prins William (41) verstek liet gaan bij de herdenking van zijn peetvader wegens ‘persoonlijke redenen’, zette hij vooral de geruchtenmolen over zijn vrouw in gang. Het absurde verhaal dat prinses Catherine (42) ‘vermist’ zou zijn, begon zelfs een eigen leven te leiden op sociale media. Inmiddels gaan de meest hilarische en bizarre

Lees meer »

Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk rond”

Afgelopen weekend werd het nieuwe wielerseizoen echt afgetrapt met de traditionele openingsklassiekers. Robin Orins was echter vorige week al aan de slag op Franse bodem, met verdienstelijke resultaten. Na een seizoen dat er vorig jaar al in juni op zat, is dit alvast een opsteker.
The post Robin Orins terug in vorm na pechseizoen 2023: “Ik rijd niet met druk

Lees meer »

LIVE. Begrafenis Navalny in Moskou

Aleksej Navalny wordt vandaag in Moskou begraven. De ordediensten zijn massaal aanwezig, want de uitvaart mag van het Kremlin geen massamanifestatie worden. Volg de gebeurtenissen hier live.

Lees meer »

Twee personen opgepakt in Berlijn bij zoektocht naar leden Rote Armee Fraktion

De Duitse politie heeft zondagochtend in Berlijn gebouwen doorzocht op zoek naar twee leden van de extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF). Intussen zijn twee mensen opgepakt, zo bevestigt een woordvoerster van de recherche van deelstaat Nedersaksen. De zoektocht naar de twee terroristen, die al jaren op de loop zijn, vindt plaats in stadsdeel Friedrichshain.

Lees meer »

Salarissimulator geeft zij-instromers beter zicht op verloning in onderwijs

Een nieuwe salarissimulator biedt meer inzicht in de verloning in het onderwijs. Door de simulator krijgen zij-instromers en personeel dat van functie wil veranderen in het onderwijs een duidelijker beeld van de mogelijke toekomstige verloning als leerkracht. “We willen nog meer mensen overtuigen om de overstap te wagen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Lees meer »

“‘Doe maar zo gek mogelijk’, hebben we gezegd”: het verhaal achter de futuristische tijdrithelmen van Visma-Lease a Bike

Giro Aerohead 2. Onthoud de naam. Het is niet de volgende raket naar de maan, maar het lijkt er wel op. Giro Aerohead 2 is de nieuwe tijdrithelm waarmee eerst Wout van Aert wil uitpakken in de Giro en vervolgens Jonas Vingegaard het verschil wil maken in de Tour. Een opmerkelijk ontwerp dat in de openingstijdrit van de Tirreno-Adriatico alle

Lees meer »

Jongeren acteren voor het eerst op het podium in CC het Spoor

Op 2 maart 2024 geven een tiental jongeren uit Harelbeke om 15 uur het beste van zichzelf in CC Het Spoor tijdens het toonmoment van hun theatertraject. Dit toonmoment is het resultaat van acht sessies intens en op een speelse manier theater ontdekken. Ouders, vrienden, leerkrachten en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.
The post Jongeren acteren

Lees meer »

Enkele topstukken op veiling heemkring Gestella

Op zaterdag 9 maart palmt heemkring Gestella zaal de Tap in voor z’n jaarlijkse veiling van historische en geschiedkundige stukken. De veiling van Gestella is intussen een begrip in de regio en weet elk jaar tientallen geïnteresseerden te lokken. Om fiscale redenen moet je lid zijn van de heemkring om mee te kunnen bieden.
The post Enkele topstukken op veiling

Lees meer »

Bert Ostyn, frontman van Absynthe Minded, maakt song over Sanda Dia: “Verhaal breekt mijn hart telkens opnieuw”

Bert Ostyn (42) lanceerde afgelopen weekend het nummer ‘The Ticket’ over het intrieste verhaal van Sanda Dia. “Telkens als ik het verhaal hoor, word ik er intens door aangegrepen”, geeft de zanger van Absynthe Minded mee. “Dit verhaal breekt mijn hart elke keer opnieuw. Daarom schreef ik er een nummer over.”
The post Bert Ostyn, frontman van Absynthe Minded, maakt

Lees meer »