Parijs onderzoekt instortingsgevaar van balkons langs de Seine tijdens Olympische Spelen

In Parijs wordt onderzoek gedaan naar de status van balkons langs de Seine. Deskundigen willen weten of er instortingsgevaar is. 

Meer krantenkoppen in België

“Een perfect voorbeeld van kapitalistische bullshit”: dit is waarom TikTok plots muisstil is

Miljoenen video’s van dansers die hun beste moves tonen zonder muziek en zangers die lipsyncen zonder geluid. Wanneer TikTok-gebruikers tegenwoordig de populaire app openen, valt één ding meteen op: er heerst een oorverdovende stilte op het socialemediakanaal. Een gevolg van het conflict met Universal Music Group. De grootste platenfirma ter wereld trok vorige maand alle muziek terug van de app,

Lees meer »

Tessa Wullaert knalt Red Flames naar de zege en zo behoudt nationale ploeg plekje in A-divisie Nations League

De Red Flames hebben dinsdagavond met succes de barrageronde tegen Hongarije om het behoud in de A-divisie van de Nations League afgerond. De Flames herhaalden hun kunstje uit de heenwedstrijd in Hongarije en wonnen aan Den Dreef in Leuven opnieuw met 5-1, goed voor een totale eindstand van 10 tegen 2.
The post Tessa Wullaert knalt Red Flames naar de

Lees meer »

Kim uit Temse doodverklaard in de plaats van zus Sharon uit Koekelare: “Menselijke fout bij het invullen van overlijdensakte”

Kim Van Heuckelom uit Temse werd door een administratieve fout doodverklaard in plaats van haar zus Sharon Van Heuckelom uit Koekelare, die begin februari overleerd in Hooglede. Bij het invullen van de overlijdensakte in Hooglede werden de namen van de beide zussen omgewisseld. “Het is een heel jammerlijke fout, die helaas voor Kim heel wat gevolgen heeft. Als gemeente willen

Lees meer »

Supermarkten merken garnalenschaarste

Ook de supermarkten merken intussen de grote schaarste aan noordzeegarnalen, met her en der tekorten in de winkels tot gevolg.
The post Supermarkten merken garnalenschaarste appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Gwendolyn Rutten boos op Sammy Mahdi om zijn uitspraken bij HLN over euthanasie bij dementie: “Dit is een slag in het gezicht van alle zorgwerkers”

Vlaams minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) is niet slechts een beetje ontstemd, ze is onthutst en boos. En wel op CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, die aan HLN verklaarde dat hij liever in Kazachstan dan in Vlaanderen dement zou worden. “Hij beledigt iedereen die zorgt voor mensen met dementie en gooit alles op een hoop in een poging euthanasie bij dementie over

Lees meer »

Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur voor “onbehoorlijk bestuur”, stadsbestuur weerlegt de beweringen

“Extra leningen voor het ziekenhuis, een overschatting van de inkomsten en een borgstelling van 25 miljoen euro voor de vernieuwing van het Kursaal bezwaren de begroting van de stad Oostende zo erg, dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur”, zegt de Vooruit-oppositie die klacht indiende bij de gouverneur. Het stadsbestuur weerlegt.
The post Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur

Lees meer »

Israëlische troepen openen het vuur tijdens voedselbedeling: “Meer dan 100 Palestijnen gedood, 760 gewonden”

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

“Felipe kan ontrouw van Letizia niet vergeven”: geruchten over scheiding van Spaans koningspaar zwellen aan

Gaan de Spaanse koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) scheiden? “Ze kunnen elkaar niet meer uitstaan en hebben al jarenlang een geheime regeling over de kinderen”, schrijft een gezaghebbende nieuwssite in Catalonië. Maar in de afvallige Spaanse regio hebben ze er ook alle belang bij dat het koningshuis wordt gedestabiliseerd. De krant rakelt ook de geruchten over het vermeende

Lees meer »

Project Zorgzame Buurten krijgt positieve evaluatie: “Muren doorbreken voor inclusie en tegen eenzaamheid”

In maart 2022 gingen in Vlaanderen en Brussel 132 Zorgzame Buurten van start. Twee jaar later maken Vlaams minister Hilde Crevits en Europees directeur van de WHO, Dr. Hans Kluge, de balans op in Mariënstede in Dadizele, een van de pioniers op vlak van ‘zorgzaam buurten.
The post Project Zorgzame Buurten krijgt positieve evaluatie: “Muren doorbreken voor inclusie en tegen

Lees meer »