Ouders en kind (12) naar ziekenhuis na zware brand in rijwoning

In de Henri Zwaenepoelstraat in Bredene is maandagochtend een zware brand ontstaan. Een droogkast in een rijwoning vatte vuur en vulde de hele wijk met zwarte rook. Twee bewoners en hun 12-jarig kind werden door de brandweer uit de woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Mkrtich en Arpenik zijn 50 jaar gelukkig getrouwd

Mkrtich Terteryan (71) en Arpenik Terteryan (70) stapten op 9 februari 1974 in het huwelijksbootje in Echmiadzin, hun geboortestad in Armenië. In het jaar 2000 besloot het gezin te verhuizen naar België. Ze kozen voor Oostende omdat daar al familie woonde. Hier bouwden ze uiteindelijk hun leven op. Ze kregen drie kinderen en genieten ondertussen
The post Mkrtich en Arpenik

Lees meer »

Groen licht voor bouw van nieuw zwembad in Ieper

In het najaar van 2026 zal je voor het eerst een duik kunnen nemen in het nieuwe zwembad in Ieper. De stad en AGB Vauban slaan daarvoor de handen in elkaar met bouwbedrijf Artes Despret.
The post Groen licht voor bouw van nieuw zwembad in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid van ‘Restaurant misverstand’ kiest nu al voor euthanasie omdat ze wilsonbekwaam wordt: “Je kunt het blijven uitstellen”

De West-Vlaamse Ingrid, bekend van haar deelname aan het VRT-programma Restaurant misverstand, is 64 jaar en kreeg in 2016 de diagnose jongdementie. Eind deze maand krijgt ze euthanasie, want als de ziekte nog verder vordert, wordt ze onvermijdelijk wilsonbekwaam. “Ik heb veel gezien op de plaats waar ik woon. Dat wil ik niet”, zegt Ingrid.

Lees meer »

Zoektocht naar vermiste avonturier Dirk (54) op Azoren verplaatst zich naar diep ravijn: “Maar het wordt enorm moeilijk”

Na een week is er op de Azoren nog steeds geen enkel spoor van Dirk Denis (54), de avonturier die op 25 februari rond Lagoa do Fogo verdween. Maandag werd de zoektocht nieuw leven ingeblazen: de politie en brandweer speuren met een gespecialiseerd klimteam in een diepe ravijn naast een zendmast. “Makkelijk wordt het niet. Het lijkt er wel een

Lees meer »

Kortrijkse oud-bakker Walter Debacker overleden

De gepensioneerde bakker Walter Debacker uit de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk is dinsdag begraven. Hij is op 20 februari – een week voor zijn 83ste verjaardag – in het AZ Groeninge overleden nadat hij thuis ten val was gekomen. In maart 2021 werd Walter op de fiets door een wagen omvergereden en sindsdien is hij nooit meer helemaal de oude

Lees meer »

Russische oppositieleider Navalny onder grote belangstelling begraven, minstens 45 personen aangehouden volgens NGO

Hoewel er een massa volk op de been was, verliep de begrafenis van Aleksej Navalny (47) betrekkelijk rustig. Wel werden er volgens een NGO minstens 45 mensen aangehouden in Rusland. De Russische opposant werd vorige week vrijdag vermoedelijk vermoord door het regime van president Vladimir Poetin. Joelia Navalnaja, de weduwe van Navalny, verbrak vandaag de stilte: “Ik weet niet hoe

Lees meer »

En plots halen ‘De expeditie: Groenland’ en co. meer dan een miljoen kijkers: hoe betrouwbaar zijn de kijkcijfers nog?

Van nog geen 150.000 kijkers naar meer dan een miljoen. Wie er de kijkcijfers van ‘De expeditie: Groenland’ op naslaat, ziet een opmerkelijke stijging. En het Play4-programma is niet het enige programma dat z’n kijkcijfers grote sprongen ziet maken. Maar kloppen die cijfers nog wel? En hoe worden ze gemeten? ‘De Morgen’ zoekt het uit.

Lees meer »

LIVE BEGRAFENIS NAVALNY. Afscheidsdienst van start gegaan, toeschouwers scanderen Navalny’s naam en “We zijn niet bang”

Aleksej Navalny (47) – de Russische opposant die twee weken geleden in een strafkolonie overleed – wordt vandaag begraven. De uitvaart vindt rond 12 uur Belgische tijd plaats in een kerk in het stadsdeel Marino in Moskou. Ongeveer twee uur later wordt de Poetin-criticus begraven op de Borisovski-begraafplaats. Volg alle gebeurtenissen hier.

Lees meer »

Manhattn’s Burgers opent vestiging in hartje Brugge: “Spaanse en Engelse toeristen zijn echt ons doelpubliek”

De Leuvense broers Jerome en Philippe Vandermeulen zullen midden mei de tiende vestiging van hun succesconcept Manhattn’s Burgers openen, dit keer in Brugge. “We zijn nu nog volop bezig met het inrichten van de binnenkant van ons pand op dit bruisende horecaplein”, zegt stichter en CEO Jerome (36).
The post Manhattn’s Burgers opent vestiging in hartje Brugge: “Spaanse en Engelse

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël voert opnieuw aanvallen uit op Hezbollah in Libanon – Israël aanvaardt bestand in Gaza, “bal ligt in kamp van Hamas”, zegt VS

Het Israëlische leger heeft opnieuw stellingen van Hezbollah in Zuid-Libanon aangevallen, meldt et Israëlische leger zaterdagavond. Vliegtuigen hebben twee militaire installaties van de door Iran gesteunde militie bestookt en de afgelopen 48 uur zouden “in totaal tien terroristen” zijn gedood, onder wie een commandant. Een Amerikaanse hoge functionaris heeft zaterdag verzekerd dat Israël “min of meer” akkoord is gegaan met

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VS gaan humanitaire hulp droppen via de lucht – Belgische regering zet steun aan UNRWA voort

Volgens Hamas zijn zeven gijzelaars die werden vastgehouden in de Gazastrook omgekomen bij Israëlische bombardementen op het Palestijns gebied. Verder kondigde onze premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aan dat België doorgaat met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »