Op papier neemt Wilders afstand van anti-islamdogma: ongekende draai voor de PVV

Jarenlang was de islam voor de extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders geen godsdienst, maar een totalitaire ideologie. Nu opeens erkent de PVV-leider toch: het is een religie. Hopend op een rechts kabinet laat Wilders zich flink insnoeren. Op papier althans. 

Meer krantenkoppen in België

Voormalige waardin van Den Arend is nu een eeuwelinge

Het was feest op woensdag 21 februari in woon-zorgcentrum De Zilverberg, want Marie-Thérèse Carly werd exact 100 jaar geleden in Roeselare geboren. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens Motena en de stad aanwezig om haar geluk te wensen.
The post Voormalige waardin van Den Arend is nu een eeuwelinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel reageren sarcastisch op sneer van bekende comedian: “We hebben zijn mening zeker meegenomen”

‘Morgen beter’, zo heet het derde album van boezemvrienden Jelle Cleymans (38) en Jonas Van Geel (39). “We bedachten eerst de titel, en daarna pas de plaat”, vertelt Jonas. “Onze missie was om in deze donkere tijden een hoopvol album maken.” Reporter Jarne vraagt zich af of het duo rekening heeft gehouden met de commentaar die comedian Xander De Rycke

Lees meer »

Vier verdiepingen van appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat

In Blankenberge zijn vier verdiepingen van een appartementsgebouw onbewoonbaar verklaard. Dat gebeurde toen een aannemer tijdens de sloopwerken van een aanpalend pand dwars door de gevel ging. De schade is aanzienlijk, maar gewonden vielen er niet.
The post Vier verdiepingen van appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen Atheneum Brugge ook dit jaar theatermakers: “Van scenario tot opvoering eigen werk”

Dat scholen uitpakken met toneel, is niet zo uitzonderlijk. Leerlingen die vertrekkend van een blanco blad het scenario schrijven en er daarna mee op de planken staan, is wel redelijk uniek. Bij GO! Atheneum Brugge gebeurt dit al enkele jaren met succes. Dit jaar brengen ze het stuk ‘Plastiek’.
The post Leerlingen Atheneum Brugge ook dit jaar theatermakers: “Van scenario

Lees meer »

Man (39) riskeert celstraf nadat hij parkeerwachter klap verkoopt

Een 39-jarige man uit Wervik riskeert zes maanden cel omdat hij een parkeerwachter een klap verkocht. De vrouw was tien dagen arbeidsongeschikt. De man rijdt zelf niet met de auto, maar sprak de parkeerwachter volgens zijn advocaat aan namens de samenleving om wat menselijker te handelen.
The post Man (39) riskeert celstraf nadat hij parkeerwachter klap verkoopt appeared first on

Lees meer »

Volksjury verklaart man uit Kortrijk schuldig aan moord op ex-vriendin

Op het assisenproces in Brugge is een man uit Kortrijk door de volksjury schuldig verklaard aan moord op zijn ex-vriendin. Hij sneed in 2019 de keel over van de vrouw uit Wevelgem. De man beweerde altijd dat hij zijn ex-vriendin per ongeluk verwondde, maar afgelopen vrijdag bekende hij dat hij de vrouw bewust om het leven bracht. In de loop

Lees meer »