Op papier neemt Wilders afstand van anti-islamdogma: ongekende draai voor de PVV

Jarenlang was de islam voor de extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders geen godsdienst, maar een totalitaire ideologie. Nu opeens erkent de PVV-leider toch: het is een religie. Hopend op een rechts kabinet laat Wilders zich flink insnoeren. Op papier althans. 

Meer krantenkoppen in België

“Altijd weer opstaan, rug rechten en ‘voesj’ doen”: het Tourdebuut van Evenepoel door de ogen van papa Patrick (en mama Agna)

Het zal je kind maar wezen. Derde in zijn allereerste Tour. Met ritwinst en de witte trui van beste jongere erbovenop. “Trots en blij”, maakte Remco Evenepoel papa Patrick en mama Agna, die in alle discretie en anonimiteit van de avonturen van hun zoon hebben genoten. “Een vuistje in onze WhatsApp-groep volstond om te weten: hij blinkt in zijn vel.”

Lees meer »

Olympische sfeer opsnuiven op het strand van Middelkerke

Van 26 juli tot 11 augustus opent het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) de deuren van het Olympic Festival in Middelkerke voor meer dan 45.000 fans. Het strand wordt omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de olympische sfeer van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er 17 dagen lang aan sport doen, sport kijken
The post Olympische sfeer

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem

Sabien Vancoillie (67) en Freddy Dusselier (72) uit de Krekelstraat trokken naar ‘t Cleen Schardouw in Sint-Eloois-Winkel voor de viering van hun 50ste huwelijksverjaardag.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er is een stuk van ons hart weggenomen”: herdenkingstornooi voor Dieter Sohier uit Voormezele, die één jaar geleden overleed na ongeval

Op woensdag 31 juli is het één jaar geleden dat Dieter Sohier op 23-jarige leeftijd stierf na een zwaar verkeersongeval in Vlamertinge. Een jaar later organiseren zijn gezinsleden op 10 augustus de DieterS Cup, een herdenkingstornooi met delegaties van de zes voetbalploegen waarbij Dieter was aangesloten.
The post “Er is een stuk van ons hart weggenomen”: herdenkingstornooi voor Dieter

Lees meer »

Agnes blaast 100 kaarsjes uit: “Ze woont nog steeds zelfstandig”

Agnes Verhelst werd ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke naar aanleiding van haar 100ste verjaardag. Agnes zag het levenslicht in Ooigem op 29 juni 1924 en ze woont er nog steeds zelfstandig. Agnes is de weduwe van Florent Putman, die al in 2004 is overleden. In het gezin groeiden drie kinderen op: Marleen, Ignace en
The post Agnes blaast

Lees meer »

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »