“Onze overheidsfinanciën opnieuw op orde krijgen zou hét onderwerp moeten zijn voor 9 juni”

Er hangt een atoombom boven de volgende regeringsvormingen. Dat zijn niet onze woorden, maar die van professor Herman Matthijs, gespecialiseerd in overheidsfinanciën. Aanleiding zijn de nieuwe Europese begrotingsregels die in de nacht van vrijdag op zaterdag werden goedgekeurd tijdens overleg in Gent. Die nieuwe ‘Ghent guidelines’ zullen als duimschroeven fungeren voor landen die het niet zo nauw nemen met hun financiën.

 

Meer krantenkoppen in België

Festival Atalanta zet in Roeselare spotlight op vrouwelijke kunstenaars

Naar aanleiding van de internationale vrouwendag op 8 maart, die dit jaar het thema ‘vrouwen en cultuur’ meekreeg, zet De Spil een nieuw festival op poten dat de bezoeker zal onderdompelen in een krachtige, vrouwelijke wereld. Maar geen nood, mannen zijn ook welkom.
The post Festival Atalanta zet in Roeselare spotlight op vrouwelijke kunstenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Action in Schoten mag niet openen omdat vergunning niet in orde is

In Schoten kan de nieuwe vestiging van Action vanochtend niet openen zoals gepland. Vrijdagavond was er een controle van ambtenaren van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio), die bijstand kregen van de politie. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Na controle bleek dat de vergunning niet in orde was.

Lees meer »

Dentergem heeft energie- en klimaatactieplan klaar: “Een leidraad met maatregelen”

Ook Dentergem heeft in oktober 2021 het Burgemeestersconvenant 2030 en het Lokaal Energie- en Klimaat Pact 1.0 ondertekend. “Een vereiste hierbij is het opstellen van een klimaatplan en dit bij Europa indienen”, zegt bevoegd schepen Charlotte Vandemoortele (Eendracht). “We zaten samen met de West-Vlaamse Intercommunale en de Dienst Omgeving om dit plan vorm te geven. Het vormt een leidraad met

Lees meer »

Rijbewijs behalen? Opgelet: deze regels veranderen vanaf vandaag

De regels voor het theoretische rijbewijs zijn veranderd. Vanaf nu moet je minstens vijf maanden oefenen voor je jouw praktijkexamen aflegt. Voordien was de oefenperiode ‘slechts’ drie maanden. Daarnaast moeten begeleiders opnieuw een vormingsmoment volgen om de bestuurder veilig en correct te leren begeleiden.

Lees meer »

“It’s a f*cking goal”: Spaanse pers spreekt over “schandaal” na sensationeel slot in Valencia-Real Madrid

Dol slot in het 2-2-gelijkspel tussen Valencia en Real Madrid. De Koninlijke stond na een halfuur 2-0 achter, maar sleepte dankzij een voortdurend geviseerde Vinicius Junior een punt uit de brand. Jude Bellingham dacht de 2-3 te hebben gemaakt, ware het niet dat de scheidsrechter al had afgefloten. Net ervoor liep Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby een horrorblessure op.

Lees meer »

Spoedcursus ‘koersen in Frankrijk’ start voor Evenepoel: “Renners beweren soms posttraumatische stress over te houden aan Parijs-Nice”

Het is zover. Vandaag vat Remco Evenepoel (24) zijn spoedcursus ‘Koersen in Frankrijk’ aan, in het vooruitzicht van zijn grote Tourdebuut begin juli. Parijs-Nice zal meteen al een stevige laag smeren op zijn summiere Franse wielerverleden. Twee van zijn (ex-)leermeesters stellen hem alvast gerust. “Wel opletten voor extra straatmeubilair.”

Lees meer »

Een concert in een kerk? Hooglede stelt nieuw kerkenplan op

Net zoals in heel wat steden en gemeenten heeft ook de gemeente Hooglede nagedacht over de toekomst van de kerken, waarbij er niet enkel meer gekeken wordt naar het religieuze aspect.
The post Een concert in een kerk? Hooglede stelt nieuw kerkenplan op appeared first on KW.be.

Lees meer »