Onafhankelijke filmverdeler Cinéart komt in Britse handen

13:21 De Brusselse vennootschap Cinéart, een van de belangrijkste onafhankelijke filmverdelers van de Benelux, krijgt het Britse filmbedrijf MUBI als meerderheidsaandeelhouder. 

Meer krantenkoppen in België

Drie decennia na eerste veroordeling krijgt Brugse oplichtster alweer dertig maanden cel: ‘Ik besef dat het zo niet verder kan”

Al sinds 1991 rijgt Florence D. de veroordelingen voor oplichting aaneen. Zo verkocht de Bruggelinge op grote schaal nepreizen en onbestaande festivaltickets. Donderdag kreeg de Bruggelinge nog eens 30 maanden effectieve celstraf omdat ze bij tientallen mensen voorschotten losweekte bij de verhuur van een fictieve vakantiewoning. En toen een kennis van haar in psychiatrie belandde, rook D. nog een andere

Lees meer »

Sanne in tranen bij eerste kennismaking in ‘Boer zkt vrouw: “Die zeven mannen speciaal voor mij… Ik sloeg in paniek”

Voor melkveeboerin Sanne Theuwissen (bijna 34) uit Bocholt is het een grote stap om een man te zoeken via het VTM-programma ‘Boer zkt vrouw’. Haar laatste liefdesbreuk hakte er serieus in, ze is al acht jaar single. Bij de eerste kennismaking met de zeven kandidaten werd ze overmand door emoties. “Ik wilde mezelf beschermen. In mijn vorige relatie ben ik

Lees meer »

Bert Ostyn, frontman van Absynthe Minded, maakt song over Sanda Dia: “Verhaal breekt mijn hart telkens opnieuw”

Bert Ostyn (42) lanceerde afgelopen weekend het nummer ‘The Ticket’ over het intrieste verhaal van Sanda Dia. “Telkens als ik het verhaal hoor, word ik er intens door aangegrepen”, geeft de zanger van Absynthe Minded mee. “Dit verhaal breekt mijn hart elke keer opnieuw. Daarom schreef ik er een nummer over.”
The post Bert Ostyn, frontman van Absynthe Minded, maakt

Lees meer »

20.000 mannen leven zich uit op Antwerps fetisj festival Darklands

Evenementenhal Waagnatie langs de Schelde in Antwerpen staat deze week in het teken van fetisjen tijdens Darklands. Van over de hele wereld komen mannen er hun fetisj ten volle beleven. Dat kan bijvoorbeeld een voorliefde voor leder, sm of rubber zijn. Maar er lopen ook mannen verkleed als puppy of baby rond. "Hier kan iedereen vooral zichzelf zijn en iedereen

Lees meer »

Ook Broes Willem kan missen vanop de stip

In de derby tegen Torhout verloor Oostkamp drie punten. Dat had nooit mogen gebeuren. Bij 0-1 mistastte de overigens betrouwbare goalie Milan Iket zich op vrijschop. De gelijkmaker, omstreeks het halfuur, was meer dan terecht. Maar toen kwam de penalty-epiloog.
The post Ook Broes Willem kan missen vanop de stip appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven doden bij politieactie in Rio de Janeiro

Bij een grote politieactie in verschillende arme wijken van de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen. Er raakten ook twee politieagenten gewond en vijf personen zijn opgepakt, berichten verschillende Braziliaanse media, waaronder de nieuwssite G1 dinsdag. Volgens de politie waren de dodelijke slachtoffers criminelen.

Lees meer »

Muzikaal talent toont kunnen in Residentie Hardoy

Het was voor de bewoners van de residentie en woon-zorgcentrum Hardoy in de Eekhoutstraat een onvergetelijke valentijnviering. Dit gebeurde onder leiding en begeleiding van muzikaal talent uit eigen huis. “Ons zorgpersoneel doet zijn uiterste best om elk op zijn domein prima prestaties te leveren. Maar sommigen onder hen hebben nog andere pijlen op de boog en kunnen aardig overweg met

Lees meer »

Vier verdiepingen van appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat

In Blankenberge zijn vier verdiepingen van een appartementsgebouw onbewoonbaar verklaard. Dat gebeurde toen een aannemer tijdens de sloopwerken van een aanpalend pand dwars door de gevel ging. De schade is aanzienlijk, maar gewonden vielen er niet.
The post Vier verdiepingen van appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rolstoelgebruikers Rob en Diana geweigerd voor hun vlucht naar Tenerife: “We voelden ons aan de kant geschoven”

Vakantie geboekt, klaar om in te checken en vervolgens geweigerd worden voor de vlucht. Het overkwam Oud-Turnhoutenaar Rob Penders (44) en zijn vriendin Diana van Verre (47) in januari van dit jaar. De twee rolstoelgebruikers wilden met vliegtuigmaatschappij Transavia op reis vertrekken vanuit Rotterdam naar Tenerife. “Je voelt je machteloos”, getuigt het koppel.

Lees meer »