Nederland moet binnen de week stoppen met uitvoer van F-35-onderdelen naar Israël, oordeelt Nederlandse rechter

Nederland moet binnen de 7 dagen stoppen met de uitvoer van Amerikaanse onderdelen voor F-35-gevechtsvliegtuigen naar Israël. Dat heeft een Nederlandse rechter beslist. "Er bestaat een duidelijk risico op ernstige schendingen van het oorlogsrecht." 

Meer krantenkoppen in België

Elise (25) is niet alleen uitbaatster van brasserie Ruislé, maar ook begaafde sommelier: “Iedere fles wijn vertelt een verhaal”

Haar jongste titel als ‘Beste sommelier van West-Vlaanderen’ is amper enkele maanden jong en daarmee klopt Ruislé-uitbaatster Elise De Waele (25) prestigieuze restaurants zoals Caillou uit Knokke-Heist of Marina in Oostende. Bovendien rijgt ze de titels aan elkaar, hoewel ze nog maar zeven jaar bezig is. Volgens juryleden weet Elise als geen ander de ziel van een wijn te vatten

Lees meer »

Jeff Bezos weer rijkste van de wereld

Amazon-oprichter Jeff Bezos is volgens de miljardairsrangschikking van het financiële nieuwsagentschap Bloomberg weer de rijkste van de wereld. Hij haalt na drie jaar Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk weer in.

Lees meer »

Logeren in eerste Plopsavilla’s kan vanaf kerstvakantie

Na de Plopsa Camping en het Plopsa Hotel investeert Plopsa 23,5 miljoen euro in 55 nieuwe Plopsavilla’s. De werken aan het Plopsa Village gaan nu de laatste fase in. De opening van de eerste villa’s is gepland op 21 decemer 2024, bij de start van de kerstvakantie. Online boeken kan al vanaf eind maart.
The post Logeren in eerste Plopsavilla’s

Lees meer »

Nu ook sociaal tarief voor internet: 19 euro per maand

Naast het sociale tarief voor onder meer gas en telefoon, komt er nu ook één voor internet. Zowat 600.000 gezinnen hebben vanaf vandaag recht op goedkoper vast internet. Dat maakt minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) bekend. Al de rechthebbenden worden binnenkort geïnformeerd.

Lees meer »

Ronaldo heeft wel heel opmerkelijke uitleg voor obsceen gebaar dat hem wellicht duur komt te staan

Cristiano Ronaldo (39) heeft een vreemde uitleg gegeven aan zijn obsceen gebaar dat hem de voorbije dagen heel wat kritiek opleverde. “Deze viering straalt kracht en vreugde uit. Het is iets normaal in Europa”, vertelde hij ietwat verrassend tegen de disciplinaire commissie. Mogelijk krijgt de Portugees een schorsing van twee speeldagen, de uitspraak volgt allicht later vandaag.

Lees meer »

Hun touringcars bollen al ruim 40 jaar over de Oceaan, maar iconische busbouwer gaat nu door erg zwaar weer: is er nog toekomst voor Van Hool?

Ze stonden in de jaren 60 mee aan de wieg van het massatoerisme per bus, de allereerste dubbeldektouringbus rolde uit hun fabriek en zowat elke Belg heeft ook ooit al in een Van Hool gezeten. Toch staat de iconische busbouwer uit Lier — na 77 jaar nog steeds een familiebedrijf — voor een wellicht zware herstructurering. Hoe is het zover

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open VLD-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren/dinsdag nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat heeft hij woensdag gezegd in Villa Politica (VRT 1). Uit indiscreties blijkt dat daarvoor inderdaad pogingen ondernomen

Lees meer »

LIVE GAZA. “Goede redenen om te geloven” dat Hamas slachtoffers verkrachtte, stelt VN – Hamas roept Palestijnen op tot “confrontaties” met Israël tijdens ramadan

Vertegenwoordigers van Egypte, Hamas, Qatar en de Verenigde Staten onderhandelen vandaag in Caïro verder over een wapenstilstand in Gaza. De Egyptische zender ‘AlQahera News’ meldt dat er zondag “aanzienlijke vooruitgang” werd geboekt. Ondertussen roept een vertegenwoordiger van terreurbeweging Hamas in Libanon de Palestijnen juist op tot “confrontaties” met Israël tijdens vastenmaand ramadan. Daarnaast blijkt uit een nieuw rapport van de

Lees meer »

Laatste seizoen Harold Van Der Borght bij SV Loppem (3B)

De korte trip naar Ruddervoorde betekende een kantelpunt voor de Stormvogels. Bij een overwinning voor de jongens van Jens Constant lag de titel voor het grijpen. Bij verlies zou de kampioenenstrijd opnieuw een bitsig gebeuren met thrillerallures worden tussen drie topteams.
The post Laatste seizoen Harold Van Der Borght bij SV Loppem (3B) appeared first on KW.be.

Lees meer »