‘Modeldirecteur’ die seksdates met tieners stiekem filmde, riskeert vijf jaar cel: “Als een vleermuis sloeg hij ’s nachts de vleugels uit”

Tien jaar lang leidde hij een dubbelleven, waarbij hij seksdates had met minderjarige jongens, die hij ook stiekem filmde. Nu riskeert de voormalige directeur van ‘matrozenschool’ Koninklijk Werk Ibis in Bredene vijf jaar cel, deels met uitstel. Philip D. (63) blijft er evenwel bij dat alles met wederzijdse toestemming en in de privésfeer gebeurde. “Al beseft hij dat hij zaken deed die het daglicht niet verdroegen”, zegt advocaat Stijn Leliaert.

 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum en assistentiewoningen onder verhoogd toezicht na waslijst aan problemen: “We hebben zélf opnamestop ingevoerd”

Woonzorgcentrum Zilverduin en de bijhorende assistentiewoningen staan onder verhoogd toezicht. De faciliteiten in De Haan behoren tot de Franse groep Orpea, waar eerder al problemen opdoken in meerdere zorginstellingen. Het Departement Zorg stelde een waslijst aan tekortkomingen vast, waaronder een nijpend personeelstekort. “We zijn ons bewust van de problemen”, reageert woordvoerder Marijke Verboven.

Lees meer »

Oproep | Heeft 29 februari voor u een speciale betekenis?

We krijgen er donderdag opnieuw een extra dag bij dit jaar. Voor velen is zo’n schrikkeldag niets bijzonders, voor sommigen onder ons dan weer net wel. Heeft u op 29 februari iets te vieren, bijvoorbeeld een verjaardag, een trouwdag of een ander jubileum, en wilt u dat met ons delen?

Lees meer »

Toyota roept in VS 381.000 pick-uptrucks terug

Toyota roept in de Verenigde Staten ongeveer 381.000 middelgrote pick-uptrucks van het type Tacoma terug, zo meldt het bedrijf. Dat doet de Japanse autofabrikant omdat een onderdeel van de achteras kan loskomen, waardoor het risico op een ongeval toeneemt.

Lees meer »

Pakjesbedrijf GLS vrijgesproken in zaak over ‘wurgcontracten’, onderaannemers krijgen boetes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een aantal onderaannemers van pakjesbedrijf GLS vrijdag veroordeeld tot boetes, meestal deels met uitstel, voor sociaalrechtelijke inbreuken tegenover hun werknemers. Dat die inbreuken het gevolg waren van de ‘wurgcontracten’ die ze met GLS hadden afgesloten, vond de rechtbank niet aangetoond. GLS en zijn bestuurders werden dan ook vrijgesproken.

Lees meer »

“Kim heeft zelf de beslissing genomen, wat ‘de mensen’ ook denken”: achter de schermen bij de ochtendshow van Peter Van de Veire

“Natuurlijk mis ik Kim Van Oncen. Maar ‘t is goed zoals het nu is.” Peter Van de Veire (52) heeft – voor het eerst in z’n lange carrière als ochtendstem – geen vaste sidekick meer. Wat niet wil zeggen dat hij soloslim speelt: de rest van z’n team heeft net méér speelruimte gekregen. Wij spraken exclusief met de radiomaker, die

Lees meer »