Maasmechelen onthult kunstwerk “Grindwolfspin” als symbool voor natuurherstel in en rond de Maas

In Maasmechelen is een indrukwekkend staalsculptuur onthult als symbool voor de verbinding tussen de rivier- en de grindcultuur. Het kunstwerk heet “De grindverzorger” en werd geplaatst langs de oever van de Maas. 

Meer krantenkoppen in België

Van miljardair tot het randje van faillissement: Kanye West poogt fortuin te redden met nieuw album

De omstreden rapper Ye (46), vroeger Kayne West, staat op de rand van het faillissement. Twee jaar geleden werd zijn vermogen nog geschat op 2 miljard dollar (ongeveer 1,8 miljard euro). Maar nu tal van samenwerkingen zijn stopgezet na zijn controversiële uitspraken en zijn bewondering voor Hitler, slinkt zijn vermogen zienderogen. Zijn nieuwe album ‘Vultures 1’ en zijn optredens moeten

Lees meer »

GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook voor wie geen leerling is”

“Met trots introduceren we de boekenruilkast,” klinkt het bij GO! Basisschool De Polyglot in Spiere-Helkijn. Kinderen en ouders kunnen na schooltijd een Nederlandstalig boek ontlenen. Als het uit is, kunnen ze dat ruilen voor een nieuw boek. “We willen kinderen aanzetten om zoveel mogelijk in het Nederlands te lezen”, klinkt het.
The post GO! Basisschool De Polyglot heeft eigen boekenruilkast:“Ook

Lees meer »

Raadkamer verwijst 10 partijen door naar de rechtbank voor gesjoemel bij De Watergroep Limburg

In de corruptiezaak bij De Watergroep in Limburg heeft de raadkamer beslist om 10 partijen, waaronder een voormalig provinciaal directeur, door te verwijzen naar de rechtbank. Zij worden aangeklaagd voor verduistering, actieve en passieve corruptie en valsheid in geschrifte. 5 jaar geleden startte het parket van Limburg een onderzoek nadat er bij de directie van het waterbedrijf een anonieme tip

Lees meer »

Assisen scalpelmoord: “Jill leefde de laatste jaren voor haar overlijden in angst”

Op het assisenproces tegen Ridoan O. (43) hebben de burgerlijke partijen in hun pleidooien hard uitgehaald naar de beschuldigde. De advocaten van de nabestaanden van Jill Himpe (36) benadrukten ook meermaals dat het slachtoffer doodsbang was van haar ex-vriend.
The post Assisen scalpelmoord: “Jill leefde de laatste jaren voor haar overlijden in angst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Nabestaanden Donna Summer klagen Kanye West aan om plagiaat

Nabestaanden van Donna Summer hebben Kanye West (46) en Ty Dolla $ign (41) aangeklaagd voor het “namaken” van een nummer van de Amerikaanse zangeres. De rappers kregen geen toestemming voor een sample van de hit ‘I Feel Love’ en zouden daarom iets hebben gebruikt wat daar erg op lijkt. De familie eist een schadevergoeding van de artiesten.

Lees meer »

#MeTooGarçons: hashtag over seksueel geweld brengt golf van getuigenissen van mannen op gang in Frankrijk

In Frankrijk stromen volop getuigenissen binnen van mannen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld. De trend is gestart bij de Franse acteurs Aurélien Wiik en Francis Renaud, nadat ze hebben verteld over hoe ze te maken kregen met aanranding en seksuele intimidatie bij de start van hun carrière. Hun getuigenissen krijgen heel wat weerklank op sociale media.

Lees meer »

Noodtoestand in Haïti nadat honderden gevangenen worden bevrijd

De regering van Haïti heeft de noodtoestand uitgeroepen na gewelddadige confrontaties in de hoofdstad en de ontsnapping van honderden gevangenen. Een deel van de humanitaire hulp is gestaakt: “Op dit moment kunnen wij de veiligheid van onze hulpverleners niet garanderen”, zegt een woordvoerster van Plan International.

Lees meer »

Willy Sommers als gastcoach, een trip naar de kermis en heel veel tranen: zo verliepen eerste battles van ‘The Voice’

‘The Voice van Vlaanderen’ schakelt een versnelling hoger nu de battles van start zijn gegaan. Voor de coaches is het telkens een emotionele rollercoaster om iemand van hun team naar huis te sturen. “Als het zover is, blijft het toch lastig”, aldus Koen Wauters. Wie stoot er door naar de volgende ronde en voor wie zit ‘The Voice’ erop?

Lees meer »