Maasmechelen onthult kunstwerk “Grindwolfspin” als symbool voor natuurherstel in en rond de Maas

In Maasmechelen is een indrukwekkend staalsculptuur onthult als symbool voor de verbinding tussen de rivier- en de grindcultuur. Het kunstwerk heet “De grindverzorger” en werd geplaatst langs de oever van de Maas. 

Meer krantenkoppen in België

Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

Taiwan maakt zich vandaag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »

Klimaatactivisten slaan toe op en rond luchthavens: vliegverkeer in Keulen enkele uren stilgelegd, ook problemen in Oslo en Helsinki

Klimaatactivisten hebben in meerdere landen het vliegverkeer verstoord of toch minstens een poging daartoe ondernomen. Keulen Bonn Airport lag enkele uren stil. Bij de luchthavens van Oslo en Helsinki waren lichte verstoringen, in Barcelona kon dat nog net worden voorkomen. In Zürich, Genève en Londen werden activisten van aanvoerwegen gehaald, melden verschillende media uit die landen.

Lees meer »

Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Kathy Commeyne en Steven Janssens hebben onlangs hun intrek genomen in restobar/tearoom Equus. De zaak ligt tegen manège Ruitershof langs de Sluizenstraat 133. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en met Equus bood zich een unieke kans aan’, aldus Kathy.
The post Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Lees meer »

Streekbieravond in Aarsele pakt uit met zeven nieuwe lekkernijen: “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu”

Op zaterdag 3 augustus vindt traditioneel een nieuwe editie van de streekbieravond plaats. Intussen is de koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele alweer aan de 21ste editie van haar klassieker toe. Ook de kindernamiddag krijgt een vervolg.
The post Streekbieravond in Aarsele pakt uit met zeven nieuwe lekkernijen: “We willen elk jaar nieuwe biertjes op het menu” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KW Zomertip: De favorieten vanGino Kesteloot

Gino Kesteloot is de sterke man achter Kortrijk Drumt en runt naar eigen zeggen de meest spectaculaire en meest professionele drumschool van België. Gino kan zelf al terugblikken op een heel lange, rijkgevulde drumcarrière. Ook met zijn band The MG’s Brothers schuimt hij podia af in heel Vlaanderen. Hier deelt de drummer uit Heule zijn tips en adresjes in de

Lees meer »